Nu crezi ca poti slabi pana la 1 kilogram pe zi? Ei bine, te inseli. Nu este vorba doar de grasime propriu-zisa, ci si de apa din tesuturi si nu ai idee ce cantitate mare se poate acumula in timp daca nu nu ai grija sa-ti faci uneori un drenaj limfatic. Afla ca in functie de organism si de stilul de viata poti ajunge in scurt timp la greutatea dorita si totul cu ajutorul vinetelor marinate in stil mediteranean. Poate vinetele nu se numara printre legumele tale preferate si le preferi doar sub forma de salata tartinabila, dar daca le prepari dupa sfaturile noastre vei ajunge la concluzia ca nu ai mancat niciodata ceva mai bun si mai consistent, care sa fie si slab caloric pe deasupra. Daca in anii trecuti erau la moda legumele coapte servite cu diferite sosuri light de vara, iata ca acum sunt populare si legumele marinate, care au avantajul sa contina probiotice si sa aiba grija de tractul tau intestinal si sistemul imunitar.
Cu vinetele se intampla exact ca la avocado despre care multi cred ca este o leguma cand de fapt este un fruct. Ambele alimente au un gust relativ neutru, care poate fi potentat dupa propriul gust astfel incat sa nu te plictisesti niciodata si sa para ca mananci zilnic ceva diferit. Secretul consta in modul de preparare, combinarea lor si adaugarea de mirodenii, condimente si ierburi aromatice.
Nu intamplator iti propunem reteta aceasta in stil mediteranean. Este vorba de o mancare extrem de populara in Italia si Grecia si nu numai, ia rgustul este divin. In plus, mancarea este gata in doar cateva minute, iar spre uimirea tuturor exista marinare si in cateva ore sau peste noapte fara a astepta saptamani intregi asa cum ne-am obisnuit cu muraturile de iarna. Sunt diferente foarte mari intre legumele marinate usor si cele murate.
Legumele marinate isi pastreaza mult mai bine aroma si culoarea si reprezinta combinatia perfecta intre moale si crocant. Dupa aceasta reteta sigur vei ajunge sa indragesti foarte mult vinetele.
In procesul de slabire sunt exceptionale vinetele. Contin doar 35-40 de calorii la 100 de grame si sa nu uitam ca si asa au dimensiuni destul de mari. Te poti satura foarte repede mancand putin, iar senzatia de satietate se mentine ore bune. Putini stiu insa ca vinetele contin nutrienti insemnati care ajuta la buna functionare a organismului. Includem aici aproape toate vitaminele si mineralele, fibre digestive, antioxidanti puternici si proteine vegetale care pot da impresia de consum de carne.
Tarile cu deschidere la Marea Mediteraneana adauga la orice mancare prospetime, ierburi aromatice, mirodenii, verdeturi si diverse sosuri light care racoresc instant papilele gustative. Per ansamblu putem spune ca aceste mancaruri sunt un real rasfat pentru papilele gustative.
Cum preparam vinete marinate?
Vei fi surprins sa afli ca nu ai nevoie de multe ingrediente, cele care sunt au preturi mici, iar reteta este una cu grad redus de dificutate si este foarte rapida. Un prim pas ar fi ca vinetele sa fie gatite la tigaie de teflon in foarte putin ulei de masline sau la cuptor pentru a avea acel gust uimitor de rumenit si copt sau la grill daca doresti o masa si mai rapida. Ingredientele necesare:
- 2-3 vinete medii sau mari
- Putin ulei de masline
- Sare si piper dupa gust
- 2-3 legaturi de patrunjel
- 1 legatura de marar
- 1 legatura de leustean proaspat, dar merge si sub forma de condiment - vezi aici cum slabesti cu leurda, loboda si leustean
- Zeama de la o lamaie
- 1 lingura de fulgi de chilli sau 1 ardei iute, dar fara samburi, tocat
- 1 lingura de oregano
- 1 lingura de rozmarin
- 4-5 catei de usturoi faramitati
- 1 lingura de otet
- Cateva frunze de menta sau busuioc
Pasii de preparare:
1.Vinetele se taie pe lung in fasii subtiri, se ung cu ulei de masline si sare si se gatesc cateva minute dupa metota aleasa (specificata anterior).
2.Intr-un vas de sticla adaug poti adauga vinetele, iar peste ele poti adauga marinada proaspat preparata. Aceasta se prepara la blender din otet, ulei de masline, tot felul de condimente, mirodenii si ierburi aromatice, patrunjel, marar si zeama de lamaie.
3.Lasa vinetele in frigider in vasul cu marinada, dar sa fie inchis ermetic. Maxim 1-2 ore pentru marinare.