Scoici cu ciuperci la cuptor

Ingrediente:

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

450 g scoici proaspete, spalate

50 g unt
1 ardei gras verde, fara seminte si taiat cuburi
200 g ceapa, tocata marunt
225 g  ciuperci proaspete
2 linguri unt
50 g faina alba
½ lingurita sare
¼ lingurita piper de lamaie
450 g smantana
3 linguri branza parmezan rasa
¼ lingurita paprika
1/8 lingurita nucscoara macinata
140 ml vin alb sec
100 g pesmet
½ lingurita condimente italienesti
2 linguri unt, topit

 

 

Mod de preparare:

 

1. Incalziti cuptorul la 220 grade.
2. Intr-o tigaie mare, topiti 50 g unt, adaugati ardei grasi si ceapa si caliti la foc mediu timp de 3 minute.
3. Adaugati ciupercile feliate si mai lasati pe foc inca 3 minute.
4. Adaugati 2 linguri de unt in tigaie si presurati cu faina, sare si piperul de lamaie, amestecati bine si lasati la foc mic 3 minute, amestecand incontinuu.
5. Luati tigaia de pe foc, adaugati smantana, branza, paprika si nucsoarea si amestecati bine.
6. Puneti iar tigaia la foc mediu pana cand fierbe, amestecand incontinuu.
7. Dati focul la mic si lasati pe foc pana cand compozitia se ingroasa, amestecand din cand in cand.
8. Luati tigaia de pe foc, adaugati scoicile si vinul. Daca scoicile sunt prea mari, taiati-le in bucati inainte sa le adaugati in compozitia din tigaie.
9. Cu o lingura, puneti compozitia din tigaie in scoici date cu unt sau in vase (de aproximativ 200 g) date cu unt.
10. Intr-un vas mic, amestecati pesmetul cu condimentele italienesti si cu 2 linguri de unt topit.
11. Presurati compozitia de pesmet peste compozitia din fiecare vas cu scoici.
12. Bagati la cuptor la 220 grade pentru 12-15 minute sau pana cand compozitia devine maro la suprafata.
13. Serviti imediat.

 

Informatii nutritionale:

Aceasta reteta este pentru 8 portii. O portie (261 g) contine: 333 calorii, 21.7 g grasime dintre care 13.2 g grasime saturata, 5.8 g grasime mononesaturata si 1.1 g grasime polinesaturata, 78 mg colesterol, 431 mg sodiu, 465 mg potasiu, 16.7 g carbohidrati, 1.3 g fibre, 2.5 g zahar si 15.1 g proteine.

 

Pofta buna!

Tags:
ciuperci
ceapa
unt
pesmet
scoici
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare