Secrete alimentare pentru a arde mai usor caloriile nedorite

Pentru a se accelera metabolismul este necesara reeducarea alimentara si mentinerea unei diete echilibrate pe o perioada de lunga durata, fara a cobori sub nivelul minim de 1200 de calorii zilnice.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Proteinele si fibrele, o solutie eficienta.


Regimurile restrictive, care nu aporta cantitatile suficiente de nutrienti organismului, provoaca doar o scadere a vitezei de reactie a metabolismului. Pentru a-l mentine in alerta, solutia sunt mesele regulate, servite o data la 3 ore, bogate in proteine si fibre. Acestea determina o mai mare cheltuiala calorica fata de alimentele bogate in grasimi, dat find ca pentru a digera grasimile organismul foloseste doar 5% din caloriile acestora in timp ce pentru  digera proteinele si alimentele integrale se consuma 15%-20%.  


Alimentele naturale in dieta sunt si ele recomandate, dat fiind ca cele procesate artificial, pentru a fi mai apetisante, contin un grad ridicat de grasimi nocive si usor digerabile, care se transforma rapid in tesutul adipos. Calciul deasemenea ajuta la accelerarea arderii garsimilor, persoanele care consuma 2-3 ratii de produse lactate degresate pierzand mai usor in greutate. 


Nu refuzati intotdeauna mirodeniile picante! Piperul, tabasco, ardeiul iute provoaca cheltuieli energetice ridicate prin simplul motiv ca sunt generatoare de caldura, ceea ce accelereaza combustia caloriilor si arderea grasimilor in timpul digestiei. 


Combinarea exercitiilor cardiovasculare cu cele anaerobice.


Pe de o parte alergatul, mersul pe jos, inotul, bicicleta ajuta pe termen scurt la arderea grasimilor in timp ce este practicat exercitiul propriu-zis, in timp ce rdicatul greutatilor, Pilates, anumite forme de Yoga cresc masa musculara si faciliteaza arderea grasimilor si dupa ce exercitiul este incheiat.


Pentru a profita la maximum de beneficiile sportului, trebuie totodata schimbata rutina activitatilor fizice, dat fiind ca, cu cat dobandim un nivel mai inalt intr-un tip de activitate, cu atat caloriile consumate scad. Acest fapt se datoreaza obisnuintei muschiului cu un anumit tip de efort si pentru a-l evita este de preferat practicarea exercitiilor care presupun un efort mai intens precum schimbarea ritmului in alergare, pedalare, sau inotul cu manusi cu membrana intre degete. 


In ceea ce priveste suplimentele naturale alimentare, se recomanda utilizarea in dieta a plantelor precum Fucus (bogat in iod si recomandat pentru buna functionare a glandei tiroide), ceai verde si rosu (tonice, stimulante si diuretice), Guaraná  (proprietati lipolitice care favorizeaza termogeneza), sau cafea verde. 


Tags:
metabolism lent
aceelerare metaolism
alimente slabire
asimilare calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare