Secretele celor care pot slabi cate 1 kg pe zi chiar si toamna

Secrete 17.09.2018 dietetik
Nu este cazul sa te stresezi ca a trecut vara! Chiar si toamna ne pune la dispozitie diverse legume sanatoase si hipocalorice de care ne putem bucura si iarna daca le pastram in pungute sau caserole la congelator. Se spune ca vara poti slabi si fara o dieta anume si asta pentru ca este cald, iar corpul transpira si elimina toxinele si plus de asta mai exista la dispozitie si diversele trufandale si legume suculente cu efect diuretic. Noi vrem sa te incurajam si sa-ti aratam ca se poate slabi la fel de usor si toamna daca stii cum sa-ti adaptezi regimul alimentar in functie de ce alimente ofera piata. Sigur iti doresti sa ai cat mai multe kilograme in minus in cazul in care te gandesti ca iarna vei acumula cateva. Asa nu va parea ca lupti cu prea multe kilograme in plus.
 
Multi cred ca o slabire rapida este imposibila, mai ales daca este vorba sa pierzi aproximativ 1 kilogram pe zi sau la 1-2 zile. Noi iti spunem ca se poate si asta fara infometare si iti explicam si de ce. Atunci cand cantarul pare sa te uimeasca chiar daca nu pare ca ai multe kilograme in plus, sa stii ca se poate sa ai mari probleme cu retentia de apa si grasimea corporala interna sau grasimea viscerala asa cum se mai numeste. Cand scapi de toxine si de apa in exces, vei putea observa ca si kilograme in plus vor disparea. Nu degeaba se spune ca nu exista dieta fara o cura de detoxifiere inainte.
 
Sa slabesti aproape 1 kilogram pe zi nu este iesit din comun. Depinde de ceea ce mananci, cat de sedentar sau activ esti, de gradul de stres, calitatea somnului, varsta, sistemul hormonal si modul cum functioneaza organismul tau. Nu trebuie sa te descurajezi daca observi ca unele persoane slabesc mai repede decat tine. Sunt perioade si perioade.
 
In cadrul acestui articol vei descoperi ce poti manca la inceput de toamna ca sa scapi de kilogramele in plus fara a te infometa. Ii propunem mancaruri specifice, consistente, dar hipocalorice:
 
1.Salate care sa nu fie doar din frunze si zeama de lamaie. Poti adauga seminte de chia, seminte de susan si chiar seminte si pseudo-cereale consistente precum quinoa, hrisca coapta, cuscus, bulgur si alte ingrediente cheie precum linte, naut, fasole neagra sau rosie (mai sanatoase decat fasolea alba). Ai nevoie doar de 4 linguri din aceste ingrediente care isi maresc volumul la contactul cu zeama legumelor si iti vor da imediat senzatia de satietate care se mentine pentru cel putin 2 ore. Sfatul nostru este sa ai macar 2-3 mese pe zi cu salate, iar la cina incearca salate din putine ingrediente.
 
 
 
 
 
2.Tocanite din legume coapte cu zeama de lamaie si iaurt grecesc degresat cu usturoi tocat si ceapa rosie. Merg de minune ardeii copti, vinetele coapte, dovleceii copti, ciupercile coapte. Mai poti combina cu sos salsa caliente, sos pesto si sos de rosii.
 
3.Nu ezita sa consumi 1 palma de carnita pe zi sau macar la 1-2 zile. Sfatul nostru este sa fie carne slaba de pasare, peste, fructe de mare, ton in apa si sardine. Le poti adauga la tacos, quesadilla si salate de tot felul.
 
4.Nu uita ca lichidele sunt foarte importante atunci cand este frig afara. Iti sugeram supele din legume, supa a la grec, supa din ciuperci, supa din ghimbir pentru imunitate si chiar cremele supa care sunt la mare cautare vara (se prepara din ciuperci, morcovi, dovlecei, ardei gras, etc.).
 
 
5.Nu sari peste micul dejun. Organismul are nevoie de putere inca de dimineata in sezonul rece. Iti sugeram smoothieuri din legume si fructe, porridge din fulgi de ovaz, hrisca si tarate de ovaz, tartine frantuzesti, bruschete si sandvisuri din legume ). Legumele de toamna sunt mari si carnoase si te ajuta sa inlocuiesti painea de la sandvisuri.
 
6.Bucura-te de frigaruie din legume si carne slaba si poti avea la ganritura salate doar din verdeturi (spanac, varza de Bruxelles, varza kale, rucola, etc.).
 
 
 
7.Poti face si supa din muraturi sau le poti consuma la diverse mancaruri. Ajuta imunitatea si digestia.
 
8.Poti consuma legume umplute cu seminte si pseudo-cereale.
 
 
9.Consuma urda, ricotta, perlute de branza, branza de vaci la salata de la pranz. Te ajuta sa mananci mai putin la cina.
 
 
10.Axeaza-te pe diverse tipuri de ceaiuri de slabit de la plafare si magazinele bio cu multa lamaie.
 
 
 
 
Sursa photo: pinterest.com; cleanfoodcruch.com; manymakings.com;
 
 

 

Tags:
pot slabi 1 kilogram pe zi
pot slabi toamna
secretelor celor care pot slabi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare