Secretul coapselor subtiri si fara celulita sau retentie

Fitness 27.06.2019 dietetik
Orice femeie poate avea probleme la coapse la un moment dat. Poate fi vorba de grasime, muschi lasati sau celulita si retentie de apa. Oricare ar fi problema, cert este ca nicio femeie nu se simte mandra cand se uita in oglinda si si-ar dori sa scape de problema cu orice pret. Din pacate, prea multe femei se confrunta cu probleme la coapse si asta din cauza dereglarilor hormonale, alimentatiei proaste si a sedentarismului. Totusi, nici barbatii nu sunt feriti ce problema coapselor inestetice doar ca ei pot transforma mai usor grasimea in masa musculara. La femei pielea este destul de subtire si trebuie sa acorzi o grija deosebita coapselor din toate punctele de vedere. Nu vei vedea rezultate uimitoare daca ai grija doar la alimentatie, dar nici nu este cazul sa te inchizi ore intregi in sala de fitness. Iti vom dezvalui in cadrul acestui articol care este in fond secretul coapselor subtiri si vei ajunge la concluzia ca este mai usor decat pare sa ai coapsele pe care le doresti. 
 
Trebuie sa recunoastem ca fara grija este destul de greu sa ai coapse subtiri. Grasimea se poate depune atat pe partea externa a coapselor care este ceva mai usor de lucrat, dar mai este si partea interna care presupune mai mult efort. Nimic nu este imposibil insa!
 

Primul lucru pentru coapse fara imperfectiuni

 
Iti poti prepara acasa un exfoliant natural din cafea macinata combinata cu ulei de cocos sau masline si ai grija ca de 1-2 ori pe saptamana sa-ti faci masaj la coapse cu miscari circulare. Clateste cu apa rece dupa 5 minute. Aplica apoi o crema tonifianta pentru a tine la distanta celulita si retentia de apa.
 
 

Al doilea lucru pentru coapse fara imperfectiuni

 
Trebuie sa scoti de tot din alimenttaie alcoolul, dulciurile, grasimile, prajelile si sucurile carbogazoase. Chiar si mancarea de tip fast-food trebuie evitata sau macar consumata cat mai des cu putinta si nu in cantitati mari. 
 
Indicat este sa mananci cat mai des mancare cruda (legume crude si verdeturi). Cand mananci ceva gatit, ai grija sa nu gatesti foarte tare legumele si sa alegi doar carne slaba precum ton, somon, tilapia, pangasius, piept de pasare si copanele mici de pui, dar poti alege si sunca slaba de pasare. 
 
Chiar si hidratarea este foarte importanta. Poti consuma apa simpla sau apa infuzata cu legume si verdeturi din 2 in 2 ore.  In rest, mai poti consuma supe lichide de zarzavaturi, supe crema de legume si smoothieuri din legume si fructe.
 

Al treilea lucru pentru coapse fara imperfectiuni

 
Este poate cel mai important lucru pe care il poti face. Degeaba ai o alimentatie sanatoasa daca esti sedentar. Nu este cazul sa mergi la sala de fitness daca nu-ti place si asta pentru ca poti lucra foarte bine si de acasa, alegand exercitiile potrivite.
 
Stim ca timpul este din ce in ce mai pretios si se poate sa nu poti lucra 1-2 ore, dar din fericire exista si exercitii care presupun doar 5-10 minute. Le poti face oricand poti. Important este sa nu treaca o zi fara sa lucrezi. 
 
Exista foarte multe exercitii pe care le poti face pentru coapse, dar daca esti ocupata de fel si vrei rezultate rapide si frumoase poti incerca urmatoarele:
 
1.Genuflexiune sumo
 
Toata lumea stie sa execute o genuflexiune clasica. Ei bine, la sumo trebuie sa tii picioarele cat de departate se poate si ai grija sa tii si abdomenul incordat si fundul pe spate. Vei lucra coapsele atat pe partea externa cat si interna. Poti incepe cu 30 de genuflexiuni sumo si ramane ca de la o saptamana la alta sa cresti cu 5 numarul. Vezi aici mai multe feluri de genuflexiuni!
 
 
2.Exercitiu pe-o parte
 
Este un exerciitu mai atipic, dar aduce rezultate mai rapide decat altele asemanatoare. Tot ce trebuie sa faci este sa stai pe-o parte sprijinit in genunchi si sa ridici celalalt picior in aer cat sa atingi cotul. Sunt necesare 25 de repetari pe fiecare parte.
 
 
3.Ridicari de picioare din sezut
 
Stai cu spatele lipit de saltea sau pat si ai grija sa ridici un picior si s afaci o miscare de sus-jos cu el in aer. Sunt necesare 15 repetari pe fiecare picior.
 

 

Tags:
secretul coapselor subtiri
celulita
retentie coapse
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Florea
    1. Florea 22.07.2019 12:53

    Pentru celulita e ok si produsul cellinea!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare