Secretul relaxarii creierului

Studiile au revelat recent secretul relaxarii creierului, un fel de "secret al lui Polichinelle": creierul se relaxeaza in situatii relaxante. Suna amuzant, ca un lucru prea bine stiut, dar iata ca daca folosim acest studiu ca pretext, si ne analizam putin obiceiurile, vom vedea ca nu aplicam aceasta stiinta.

Care sunt mai exact rezultatele acestui studiu? El arata ca oamenii care traiesc in natura, precum si cei care fac excursii dese, plimbari multe in parc, sau se ocupa cu gradina. Cerintele vietii de zi cu zi cauzeaza oboseala creierului: zgomotul, ceata si munca, acestia sunt factorii de stres. Nu este un secret ca relaxarea si meditatia ajuta activitatea creierului, insa acest studiu scotian stabieste definitiv ca ne putem relaxa creierul plimbandu-ne in parc si mirosind florile.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se mai arata ca cei care locuiesc in vecinatatea parcurilor, au gradina sau au acces la peisaj natural un nivelul hormonului de stres mult mai scazut. Activitatea in creierul copiilor creste dupa o plimbare in parc, iar cei care vizioneaza fotografii din natura s-au aratat mult mai calmi decat cei care au vizionat scene urbane.

Se pare deci ca odata cu venirea primaverii, secretul relaxarii creierului poate fi aplicat iar plimbarile in natura ne pot ajuta mai mutl decat ne imaginam!

Foto: Plimbare primavara, acuarela de Andy Evanson

 

Tags:
relaxare
creier
stres
dieta
plimbare
parc
excursii
natura
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare