Secretul slabirii in mancarurile de primavara - meniu pentru o luna

Cele mai sanatoase si slab calorice mese pe care le poti afla sunt primavara, exact atunci cand se regenereaza organismul. Dupa atatea luni cu temperaturi scazute este normal sa fi acumulat cateva kilograme in plus. Doar am mancat mai consistent, mai gras si in cantitati mai mari ca sa facem fata frigului. Din pacate, kilogramele nu iarta pe nimeni, dar rezolvarea tuturor exceselor din iarna are loc in lunile de primavara. Peste tot unde te uiti in jur, piete si magazine vezi tot felul de alimente frumos parfumate si colorate care abia asteapta sa fie cumparate. In aceasta perioada vei gasi alimentele cu cele mai putine calorii, asa ca poti face combinatii alimentare dupa bunul plac cu ajutorul lor fara sa ai remuscari in ceea ce priveste silueta. Sfatul nostru insa este sa te axezi mai mult pe mese crude si colorate decat pe mese gatite si complicate. Un meniu de slabit de primavara se caracterizeaza prin prospetime, hrana vie, putine calorii spre deloc si eficienta. 
 
Ne-am gandit sa-ti propunem mese inedite de primavara pentru fiecare zi din saptamana si sa stii ca pot fi reluate atat timp cat este nevoie, pana ajungi la rezultatele dorite. Iata asadar ca este vorba de o dieta cu 1200 de calorii pe zi, care nu infometeaza si nu da efecte secundare. Rezultatele pot fi observate chiar dupa prima saptamana.
 

Ziua 1

 
Micul dejun – 2-3 bruschete cu spanac, rosii si crema de branza
 
Gustare pana la pranz – smoothie verde
 
Pranz – supa de urzici si leustean si o bruscheta cu rosii
 
Gustare pana la cina – o salata verde
 
Cina – salata orientala cu cartofi rumeniti la grill, rosii, castraveti, ceapa verde si frunze de salata
 
 
 
 

Ziua 2

Mic dejun -  lapte cu fulgi de ovaz si cateva stafide
 
Gustare pana la pranz – 1-2 bruschete cu rosii cherry, ceapa verde, patrunjel si busuioc
 
Pranz -  o salata greceasca si o felie de paine integrala
 
Gustare pana la cina – 3-4 ridichi roz
 
Cina -  o supa crema de broccoli cu crutoane
 
 

Ziua 3

 

Micul dejun – omleta tip shaorma la care sa folosesti doar un singur ou mare; se gateste precum o clatita sau o lipie si poate fi umpluta si apoi rulata cu alimente precum rosii, ceapa verde, ceapa rosie, castraveti, ciuperci champignon, guacamole, branzica de vaci, patrunjel, marar, etc.
 
Gustare pana la pranz – un smoothie din castraveti, patrunjel, zeama de lamaie si ghimbir ras
 
Pranz – o supa din leustean, leurda, patrunjel, marar, bors acru, morcovi 
 
Gustare pana la cina – 1-2 castraveti feliati
 
Cina – o salata cu rosii, castraveti, varza alba data prin razatoare, morcovi, ridiche, ceapa verde si frunze de salata, dar poti adauga si o mana de cuburi de piept de pui la grill
 
 
 

Ziua 4

Micul dejun – tarate de ovaz cu fructe
 
Pranz – tocana de cartofi dulci cu varza kale si ierburi aromatice
 
Gustare – edamame
 
Cina – fajitas cu legume mexicane ( pita se face din tarate de ovaz)
 
 

Ziua 5

Micul dejun – iaurt grecesc cu 2 banane
 
Gustare – pepene 
 
Pranz – salata Caesar cu piept de pui si tot felul de legume sau salata de varza cu pangasius la grill
 
Cina – salata de legume la grill cu frunze de salata
 
 

Ziua 6

Micul dejun (480 calorii) – 1-2 jumatati de avocado cu ou fiert tare, rosii, ceapa rosie, frunze de salata - vezi aici alimentele care merg perfect cu avocado
 
Gustare (170 calorii) – salata mica de morcovi rasi cu varza rasa
 
Pranz (445 calorii) – salata mexicana cu tofu, ciuperci, ardei gras, rosii, ceapa rosie, frunze de salata, porumb, castraveti si muraturi
 
Cina (560 calorii) – orez brun cu mix de legume si multa verdeata si ceapa rosie cruda
 
 

Ziua 7

Micul dejun – 2-3 rondele de orez decorate cu salata de cruditati si cate o felie de somon file afumat sau sunca slaba
 
Gustare pana la pranz – smoothie din sfecla rosie, zeama de lamaie si varza rosie
 
Pranz – mancarica de spanac cu ciuperci champignon si rosii cherry
 
Gustare pana la cina – 1 bruscheta rumenita cu rosii, ceapa rosie, ceapa verde si patrunjel
 
Cina – 2-3 sandvisuri cu crema de branza light si rondele de dovlecei la grill si rosii
 
 
Dupa cum se poate observa, mesele sunt destul de simple, deci se pregatesc foarte repede. Nu va fi o problema ca stai prost cu timpul. Te poti bucura de o slabire eficienta cu minim de effort.
 
 
Tags:
meniu pentru o luna
mancaruri de primavara
secretul slabirii primavara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare