Sedentarismul creste riscul de deces

Atentie, corporatisti si voi toti cei care stati mai mult de sase ore pe scaun, la birou. Sedentarismul creste riscul de deces. Este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Societatea Americana de Oncologie.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Specialistii avertizeaza ca riscul este crescut chiar si in randul celor care fac sport, dupa 8 ore de lancezit pe scaun.

Studiul arata ca femeile sunt mai afectate de sedentarism decat barbatii. In timp ce barbatii prezinta un risc cu 18% mai mare de deces prematur, femeile care stau pe scaun peste sase ore pe zi, sunt expuse unui risc cu 37 % mai ridicat.

In cazul in care stati toata ziua jos si nici nu faceti miscare dupa job, riscul de deces prematur este si mai mare. Studiul arata ca femeile care stau peste sase ore pe scaun si sunt sedentare sunt expuse acestui risc cu 94% mai mare fata de cele care stau cat mai putin pe scaun si fac multe exercitii fizice.

Statul pe scaun pericliteaza coloana vertebrala. De asemenea, afectate sunt si masa musculara si articulatiile. Sa nu mai vorbim despre obezitatea inerenta.

Statisticele spun ca, in Romania, ar exista peste 4,5 milioane de obezi. Se pare ca uitam ca sedentarismul creste riscul de deces. Nu imi explic cum altfel continuam sa ne complacem in situatia asta.

Poate ne ajuta sa stim ca 75% din bolile de care sufera azi oamenii sunt cauzate de kg in plus. E timpul pentru o schimbare. Puneti accent pe miscare, sport, activitatea in aer liber, si mers pe jos. Depinde de noi sa inlaturam sedentarismul care creste riscul de deces.
 

Tags:
Sedentarismul creste riscul de deces
sedentarism
regim de viata sanatos
masa musculara
diete rapide si eficiente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare