Semintele de in te ajuta sa slabesti

Deseori m-am intrebat cine si mai ales de ce ar vrea sa includa in dieta seminte de in. Nu arata foarte ofertant iar gustul lasa de dorit, in opinia mea. Mult dupa ce mi-am pus intrebarile astea am aflat si raspunsul. Semintele de in te ajuta sa slabesti.

Mai exact cu 37%, dupa cum arata un studiu Harvard.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Evitati insa sa gatiti cu seminte sau ulei din seminte de in pentru ca incalzirea le distruge proprietatile. Puteti sa le puneti intr-un blender si sa le mixati, e o strategie mult mai buna. Alta idee este sa adaugi o lingura de seminte de in macinate intr-un bol cu cereale s sa le mananci la micul dejun.

De altfel, cercetarile, arata ca semintele de in sunt mai usor asimilate de organism daca sunt macinate. De ce ? cele intregi pot trece prin aparatul digestiv fara a fi digerate iar acest lucru inseamna ca nu beneficiem de proprietatile lor terapeutice.

Semintele de in contin fibre alimentare care fac din ele adevarati aliati in curele de slabire. De ce? In primul rand confera senzatia de satietate si in acelasi timp limiteaza asimilarea grasimilor in organism.

Bogate in vitamine si magneziu, selenium si calciu, semintele de in ajuta la eliminarea toxinelor din organism si favorizeaza topirea grasimii.

Tot ele te ajuta sa te trezesti mai rapid si sa te simti odihnita pe parcursul zilei. In plus protejeaza inima si previn aparita cancerului de colon si de prostata.

Te-am convins sa mananci seminte de in?

Tags:
Semintele de in te ajuta sa slabesti
seminte de in
regim de viata sanatos
dieta rapida si eficienta
alimente bogate in magneziu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare