Semne ca ai alergie la bere

Cea mai mare napasta pentru un barbat este sa se aleaga cu o alergie la bere. Un astfel de impediment te exclude social. Prietenii stransi la meci nu isi vor abtine ironiile cand printre halbele pline cu bere isi va face loc o cana cu ceai alb cu lamaie.

Ca sa eviti astfel de situatii care te plaseaza la masa fetelor pierdute in discutii despre coafuri, manichiura si hainute ai grija ce fel de bere alegi si din ce o bei.

Simptome

Alergia se declanseaza la papaina din bere. Intai apar mici pete rosii pe corp care provoaca mancarime si umflarea mainilor si a fetei apoi boala galopeaza. Medicii atentioneaza ca e absolut necesara prezentarea la spital pentru administrarea de antihistaminice si antiinflamatorii.

Reactii alergice pot aparea insa si la metalul din care e facuta cutia de bere si asta deoarece alcoolul are o mare putere de extractie. Specialistii spun ca daca va apuca tusea, stranutul sau urticaria dupa ce te-ai racorit cu o bere la terasa, e cazul sa va ingrijorati.

Sistemul traditional de filtrare a berii, cel cu kiselgur, permite aluminiului continut de acesta sa patrunda in lichid, proces ce poate afecta sanatatea consumatorului.

De ce ne place sa bem bere

Pentru ca ne face fericiti. Este concluzia la care au ajuns cercetatorii americani cand s-au intrebat de ce ne place sa bem bere. Bautura contribuie la eliberarea in creier a unei substante chimice - dopamina, supranumita substanta fericirii - care ii determina pe oameni sa isi doreasca sa consume si mai mult din aceasta bautura.


Berea ajuta dupa antrenament

Nu e o inventie de dragul unui nou pretext pe care l-ati putea invoca pentru a bea bere, dupa ce veniti de la sala. E rezultatul unei cercetari care arata ca bauturile naturale, cum ar fi sucul de fructe, laptele si berea ajuta recuperarea organismului dupa o ora la sala de forta. Asadar, da, berea ajuta dupa antrenament. 
Daca ai facut rezistenta corpul tau are nevoie de hidratare si carbohidrati. Specialistii sustin insa ca dupa orice fel de antrenament corpul tau are nevoie de antioxidanti.

Cate calorii are o bere?

O sticla sau o cutie de o jumatate de litru de bere blonda are in jur de 250 de calorii, asadar nu avem niciun motiv de ingrijorare daca suntem moderati si ne oprim la o bere. Ingrijorarea trebuie sa creasca de la a 3-a bere in sus, atunci este clar ca am consumat multe calorii care trebuie sa se orienteze cumva prin corpul nostru.

Potrivit wiki.answers.com, O sticla mica la 330 ml de Pilsner Urquel are 160 de calorii, o Guiness 153 de calorii, una de Heineken 150 de calorii, Corona - 148 calorii, Budweiser - 145 calorii, Stella Artois - 140 calorii, Amstel Light - 95 calorii, iar Becks - 140 calorii.
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
Semne ca ai alergie la bere
alergie la bere
burta de bere
cat te ingrasa o bere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Berea cauzeaza alergii Stiati ca?

    Berea cauzeaza alergii

    22.10.2010

    Alergia la bere este cea mai mare napasta cazuta pe umerii tai bine lucrati la sala. Un astfel de impediment te exclude social. Prietenii stransi la meci nu isi vor abtine ironiile cand printre...

    mai mult
  • Berea nu ingrasa Stiati ca?

    Berea nu ingrasa

    05.07.2010

    Am gasit un nou pretext numai bun de invocat pentru consumatorii de bere. Cand va mai reproseaza cineva ca va gaseste iar in fata unei halbe pline spune-ti foarte pedant ca studiile au demonstrat...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare