Sfaturi de design interior pentru o viata sanatoasa

Casa ta te poate ajuta in procesul de slabire sau, din contra, iti poate pune piedici. Iti vindem cateva trucuri astfel incat sa-ti faci caminul numai bun pentru a duce o viata sanatoasa. 

Asaza la indemana fructiera
 
Probabil ai deja o fructiera pe care o tii in bucatarie, dar chiar mananci fructele sau le lasi acolo pana mucegaiesc? Un studiu recent a aratat ca persoanele care si-au luat angajamentul sa manance ceva dulce numai dupa ce mancau un fruct au reusit sa slabeasca pentru ca de multe ori renuntau la rontaieli. Asadar, asaza fructiera inaintea dulapului cu dulciuri si poti sa pui o fructiera chiar si langa cheile de la masina sau cele de la casa, astfel incat sa iei in fruct cu tine inainte de plecare. 
 
Planseta din bucatarie 
 
In momentul in care te-ai hotarat sa duci o viata sanatoasa si echilibrata ti-ai fixat cu siguranta si niste obiective. Dar acestea nu vor face minuni cu corpul tau daca tu uiti mereu de ele. Asadar, scrie-le pe o foaie si afiseaza-le pe planseta din bucatarie, aceea din pluta pe care o ai si deasupra biroului. Tot pe plasa trebuie sa afisezi programul de antrenamente sau de mers la sala si o lista cu ingrediente sanatoase pe care trebuie sa le cumperi. 
 
Blatul de la bucatarie 
 
Cum arata blatul din bucataria ta? E plin de dulciuri, cutii de cereale, paine si multe altele? Ai face bine sa le ascunzi sau chiar sa le arunci. Pe blat trebuie sa fie doar o fructiera (in fata dulapului cu dulciuri), un blender cu care sa faci smoothieuri, cateva ustensile de gatit si un cantar cu care sa ai tot timpul control asupra cantitatilor de mancare pe care le consumi. 
 
 
Dulapuri de ascuns dulciurile 
 
De multe ori nu mananci dulciuri sau covrigi pentru ca ti-e foame, ci pentru ca esti plictisit sau te tenteaza ceva. Alege un dulap la inaltime unde sa depozitezi dulciurile sau un dulap jos, dar ascunde tentatiile in spatele unor obiecte mai inalte, astfel incat sa-ti fie greu sa ajungi la ele. Asfel, pana cand pui mana pe o punga de napolitane ai mai mult timp sa te gandesti la ce faci. 
 
 
Fa curat in frigider 
 
Arunca o privire in frigiderul tau si spune-ne cum arata. Acum iti spunem noi cum ar trebui sa arate: la nivelul ochilor sa fie gustari sanatoase, fructe si legume, iar in sertarele unde ar trebui sa fie legumele trebuie depozitate cele mai tentate si mai nesanatoase alimente si bauturi. Daca ai putea sa scapi de tot de ele, ar fi ideal. 
 
Foloseste cuptorul cu microunde ca spatiu de depozitare 
 
Cei mai multi oameni care mananca sanatos si dietetic au renuntat de tot la cuptorul cu microunde si pentru ca nu este in continuare destul de controversat, dar si pentru ca mananca multe alimente proaspete sau gatite pe loc. Daca nu poti sa renunti de tot la el, foloseste-l pe post de dulap in care sa depozitezi caserole, de exemplu. Astfel iti va fi greu sa scoti tot din el de fiecare data si vei alege aragazul sau poate chiar o salata. 
 
Dulap cu haine sport 
 
Daca de obicei iti tii cele mai bune haine in dulap, pe raftul de la nivelul ochilor, cat mai in fata, acum cand incerci sa slabesti hainele sport trebuie sa ocupe acest loc. 

Cos separat pentru rufele de sala 
 
Orice prieten de-ai tai care face sport iti va spune ca spala rufe mult mai des decat ceilalti. Si ca, probabil, are un cos separat pentru hainele pe care le foloseste la sala. Cand vei vedea cosul plin vei avea satifsactia unei saptamani foarte intense. In plus, vei tine departe hainele transpirate de cele delicate, din celalalt cos.
 
Foto: Hepta.
Tags:
bucatarie
slabit
design
fructiera
sport
frigider
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Dana
    1. Dana 17.06.2015 12:59

    Haha, am mai incercat variant cu tinutul unui pahar de apa pe birou, dar nu stiu de ce nu m-am gandit ca as putea sa incerc si cu fructele. In plus, ideea cu dulapul de dulciuri este geniala, cred ca asa o sa incep sa renunt si eu la micile gustari. Tocmai ce m-am mutat intr-un apartament din cosmopolis, asa ca o sa-mi fie foarte usor sa gasesc un loc potrivit pentru orice. Foarte bune ideile!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare