Silueta perfecta

Silueta perfecta este serios amenintata in aceasta perioada. Tentatiile sunt la tot pasul si, de cele mai multe ori, este foarte greu sa rezisti in fata bunatatilor, pline de calorii, de pe masa de Paste si nu numai. Exista totusi cateva cai putin drastice prin care poti avea grija ca silueta perfecta sa nu fie grav afectata in aceasta perioada.

Bea ceai. Recomandat este ceaiul alb si cel verde. Una, doua cesti de ceai neindulcit, in fiecare zi, vor accelera arderea grasimilor. Bautorii de ceai, prin aceasta intelegand consumul a cel putin doua cesti de ceai in fiecare zi au o circumferinta mai mica a taliei fata de cei care nu beau ceai, si asta indiferent de ceea ce mananci. Ceaiul alb si ceaiul verde te scapa de burta si sunt sustinatori dedicati ai siluetei perfecte.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fa miscare dimineata. In fiecare dimineata! Zece minute de exercitii fizice dimineata inainte de micul-dejun te ajuta sa-ti pastrezi greutatea. Exercitiile fizice, pe stomacul gol, cresc toleranta la glucoza, ceea ce incetineste procesul de depunere a grasimilor, si te ajuta sa-ti pastrezi silueta perfecta.

Nu sari peste micul dejun. Masa de dimineata te va ajuta sa mananci mai putin cu circa 30% pe parcursul zilei si, implicit sa rezisti mai usor tentatiilor din zilele de Paste. Cei care stau la masa dimineata si care consuma alimente bogate in proteine si cereale integrale au, in medie, o talie cu cinci centimetri mai subtire decat celelalte persoane. Masa de dimineata iti mareste rata metabolismului si micsoreaza numarul de enzime ce provoaca colesterol in exces.

Manainca incet si cu placere. Daca mananci incet, cu siguranta te vei mentine mai slaba. Un exemplu, persoanele care au mancat o inghetata in 30 minute au avut o senzatie de satietate mai puternica si pentru mai multa vreme decat aceia care au mancat mai repede. Regula este importanta mai ales in cazul dulciurilor. Mananca foarte incet fiecare felie de tort. Vei manca mai putin si te vei bucura mai mult!

Bea cat mai multa apa. Recomandarea este valabila mai ales in zilele in care mananci mai mult decat in mod normal. Un studiu a dovedit ca persoanele care beau doua pahare de apa inainte de masa sunt mai suple decat cele care sar peste aceasta regula. Apa umple stomacul, asa ca vei manca in medie cu cu circa 100 de caloii mai putin. Nu-i asa ca este un truc extrem de util, pentru o silueta perfecta?

Foloseste cantarul. Desi femeile, in special au o adevarat fobie cand vine vorba de cantar, acesta este cel mai simplu mod in care te poti tine suc control. Persoanele care se cantaresc o data pe saptamana au o silueta mai frumoasa decat cele care nu isi monitorizeaza greutatea. cantarul te ajuta sa stii cand situata devine periculoasa, dar si sa-ti pastrezi silueta perfecta, scrie Yahoo health.

Respectarea acestor cateva reguli te pot ajuta sa trecu cu bine peste sarbatorile pascale si sa-ti pastrezi silueta perfecta.

Tags:
silueta perfecta
apa
ceai verde
ceai alb
calorii
fitness
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare