Singurul exercitiu care iti tine creierul tanar

Daca ai impresia ca Tai Chi este o arta martiala demna doar de Karate Kid, fa-ti rapid un update si uita-te la beneficiile pe care ti le poate aduce. Miscarile lente te ajuta sa scazi riscul de Alzheimer sau pe cel de dezvoltare a dementei, arata studiile.

Nu iti mentii sinapsele in alerta daca faci intreaga zi rebus si exercitii de memorie. Un studiu recent a aflat care este singurul exercitiu care iti mentine creierul tanar, fara sa il solicite.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Este vorba despre un exercitiu fizic, inspirat din cultura chineza. Se stie ca poporul chinez e specialist in traiul sanatos, asa ca de ce sa nu imprumutam de la ei vechea arta Tai Chi? Presupune miscari lente care reduc stresul si imbunatatesc starea de sanatate.

Tai Chi intretine tineretea

Da, este o arta martiala, dar nu trebuie sa va cumparati un chimono ca sa o practicati. Exista 100 de miscari si pozitii Tai Chi care includ modele ritmice de miscari, care se coordoneaza cu respiratia ca sa aduca un sentiment de liniste interioara.

Cercetatorii din Taiwan au urmarit cu atentie 3 grupuri de voluntari cu varsta sub 25 de ani. Un grup a practicat tai chi timp de 2 ore pe saptamana, altul a facut plimbari in acelasi interval iar al treilea nu a facut nici un exercitiu fizic.

Rezultatul? Cei care au practicat tai chi au reusit sa creasca numarul de celule noi, esentiale pentru intretinere organelor din corp, celule care devin din ce in ce mai putine cu trecerea anilor. In plus, practicantii de tai chi isi pot asigura o oxigenare mai buna a tesuturilor, spun cercetatorii.

Inainte de a incepe exercitiul propriu-zis respira adanc pentru a te relaxa. Vezi in clipul de mai jos cum poti practica Tai Chi la tine acasa:

Poti descarca aplicatii de Tai Chi si pe smartphone. Noi am gasit Tai Chi Lite – o aplicatie free pentru incepatori si avansati, disponibila pentru iPhone si Android. Mai exista si Tai Chi Yang – o aplicatie care costa intre 4 si 6 dolari si este disponibila pentru cele doua sisteme de operare.
 

Tags:
Singurul exercitiu care iti tine creierul tanar
Tai Chi
relaxare
tratament Alzheimer
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
5 Comentarii
  • miha
    1. miha 10.10.2014 23:27

    Oferta locuri de munca sigure! Tot mai multi oameni sunt multumiti, pentru ca oferim imediat contract legal si dovada platii! Primele plati au fost trimise! Seriozitatea noastra este absoluta! NU e vorba despre MLM sau despre joc piramidal! Lucrati 3 ore pe zi ca operator online si castigati 300 dolari lunar! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: miha_michelle2002@yahoo.com

  • sebi
    2. sebi 14.10.2014 11:25

    Da este un mod de viata care nu se impaca deloc cu alcolul.Adica vreau sa spun ca eu pana sa practic aceasta tehnica de respiratie abdominala care vine cu o sumedenie de miscari si tehnici de relaxare a creierului si contempleza cu meditatia reala nu una imaginabila consumam multa bere si nu numai bere ci si vin fumam destul de mult deasemenea.Dupa ce am inceput sa practic Tai Chi m-am trezit pur si simplu un alt om dupa numai doua luni de practica regulata cel putin o data la doua zile.Ideal este zilnic daca poti sa-ti manageriezi bine timpul pentru o sedinta de 15 minute cu pauaza la jumatate

  • sebi
    3. sebi 14.10.2014 11:32

    Adica pe scurt e cea mai buna modalitate de a renunta la alcool si fumat fara sa faci nici o depresie sau te miri ce alte reactii adverse dupa obisnuita si vechea forma de socializare.De-altfel acest mod de viata vine intr-un moment in care tu vrei sa-i faci loc noului tau mod de a te bucura de viata.Nu trebuie sa va concentrati la nimic doar sa respirati abdominal si va creati niste miscari care va vin bine pe respiratie.Gen katas sau exercitii de pasi din karate dar in fond este o gimnastica a mintii.Obligatoriul ca acest tip de exercitiu sa fie in aer liber langa padure sau langa un lac unde va gasiti perfect linistea.Convingeti-va !

  • miha
    4. miha 14.10.2014 20:15

    Ai nevoie de bani?Iti propun un job usor-3 ore pe zi lucrand de acasa de la calculatorul conectat la internet,poti castiga cel putin 300 dolari pe luna.Nu este o farsa este o oferta foarte serioasa.Nu este nici mlm,nici joc pyramidal.Daca vrei sa afllii mai multe detalii trimite”info” la adresa miha_michelle2002@yahoo.com

  • mihai
    5. mihai 15.10.2014 20:25

    Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: sandu.mihai1960@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare