Slabesc femeile mai repede decat barbatii?

Secrete 31.07.2009 Madalina Stama

Cine se ingrasa mai usor
Uneori lucrurile chiar nu par cinstite. Noi, femeile, ne uitam pur si simplu la un desert care ne face cu ochiul si brusc cand ne gandim la el parca si simtim cum mai punem carnita pe solduri, in timp ce barbatii nu fac altceva decat sa micsoreze portiile. Si totusi de ce barbatii slabesc mai usor decat femeile? Se pare ca barbatii prefera sa consume mai multa carne, in timp ce femeile aleg carbohidratii.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

S-a facut un studiu in care i s-a dat fiecaruia ceea ce prefera mai mult sa manance pentru a se observa astfel acest detaliu face diferenta. In plus, se pare ca femeile acorda multa importanta caloriile din farfurie, pe cand barbatii nu par foarte interesati de acest domeniu al nutritiei. Cand barbatii incep sa fie interesati de alegerile corecte in alimentatie, acestia obtin rezultate spectaculoase in timp scurt. Sa fie oare norocul incepatorului? Nu, nu spun asta din invidie.

 

De-a lungul studiului s-a observat ca femeile si barbatii care isi facusera o obisnuinta din a sari peste micul dejun, odata cu servirea zilnica a unui mic dejun copios, au inceput sa se vada si rezultatele. Nutritionistii ne sfatuiesc sa consumam o treime din caloriile dintr-o zi, inainte de masa de pranz. Femeile se ingrasa mai usor si din cauza efectului yo-yo in mod biologic.

 

Ce vreau sa spun prin asta? Ei bine, femeile au tendinta a de a se ingrasa de-a lungul sarcinii, iar odata cu aducerea pe lume a micutului incepe o lupta anevoioasa pentru a scapa de kilogramele in plus. In plus, modificarile homonale, lunare ale femeilor, influenteaza apetitul. 

 

Barbatii sunt campioni la sport
Barbatii sunt mai masivi si au mai multi muschi decat femeile datorita secretiei de testosteron (hormon masculin). Informatia genetica este responsabila pentru acest lucru, de aceea barbatii au mai multi muschi si mai putina grasime, lucru care ii ajuta sa se mentina in forma si sa consume mai multe calorii.

 

Daca sunteti femei si va doriti sa va mentineti in forma, creandu-va totodata masa musculara bifati in programul vostru de sport si exercitii de forta. Mie imi plac exercitiile de forta, cateva exerctii simple, care nu necesita aparate, se pot face si acasa. Cumparati-va cateva greutati, alegeti voi greutatea dorita, si exersati cu ele in fiecare dimineata macar 10 minute. Sportul va confera buna-dsipozitie si energie. Ah, da si va mentine sanatosi. Si atunci de ce sa nu facem sport?!

 

Va creati masa musculara si ardeti din excesul  de grasime, daca faceti exerctii de forta macar o data pe saptamana.
Exercitiile de forta va vor ajuta sa ardeti mai multe calorii, sa va mentineti oasele tari si sa preveniti osteoporoza (o boala care ataca adesea in randul femeilor). In tot acest timp femeile au un grad scazut de toleranta al exercitiile fizice. De ce? Pentru ca acestea au plamanii mai mici decat ai barbatiilor si resimt exercitiile mult mai intesn chiar daca este vorba de exerctii usoare.

 

Grasimea, bat-o vina!
Dar au si femeile avantajul lor. Organismul barbatiilor depoziteaza grasime mai mult pe burta, in timp ce femeile depoziteaza grasime pe fese, coapse. Si se pare ca persoanele care au corpul in forma de” para” sunt  mai avantajate raportat la acelea care au corpul in forma de “mar”. Grasimea de pe burta creste riscul dezvoltarii bolilor de inima.

 

Si pentru ca barbatii acumuleaza grasime in zona taliei (sau pe burta) aceasta zona este prima vizata in cazul exercitiilor fizice, de aceea ei slabesc mai usor. Vedeti, ei sunt mereu avantajati. Chiar, nu-i cinstit.
In cazul femeilor, acestea acumuleaza grasime pe burta din cauza sarcinii. In  plus exista hormoni feminini care vizeaza depunerea de grasimi in acesta zona.

 

Cine este seful in bucatarie?
Majoritatea dintre femeile care vin acasa de la job se duc direct in bucatarie sa prepare cina. In ceea ce priveste activitatea barbatilor in bucatarie, acestora le place sa se mai uite un pic la Tv sau sa citeasca ziarul pana cand sunt chemati la masa. Pana si in ziua de azi tot femeile au ramas cele responsabile pentru pregatirea meselor.

 

Planificarea meniurilor, facutul pietei si prepararea meselor implica multa activitate fizica, ca sa nu mai vorbim de tentatia de a “ciuguli” cate un pic din preparate si uite asa se mai adun cateva calorii. Incercati sa faceti ceva cu pofta de a gusta din preparate, pentru asta va puteti ruga sotii sa va ajute la pregatirea unor meniuri sanatoase. Evident daca considerati ca va ajuta si nu va incurca mai mult.

Tags:
femei
barbati
carbohidrati
proteine
exercitii de forta
grasime
muschi
testosteron
burta
fese
coapse
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare