Slabeste cu brunch-ul american - clatite din banane si alte bunatati

Secrete 25.09.2018 dietetik
Nu ai timp sa iei micul dejun niciodata? Nicio problema! Pentru asta exista brunch-ul american sau mai bine zis masa matinala mai tarzie care inlocuieste si pranzul. Este o masa atat de consistenta incat ti se va parea ideala, dar beneficiile nu se opresc aici. Chiar daca brunch-ul are ca element cheie clatitele, te putem asigura ca numarul de calorii nu depaseste 250-280 de calorii, ceea ce este indicat pentru cura de slabire sau mentinere. Nu toate deserturile ingrasa. Cel de fata este hranitor, plin de vitamine, fibre si antioxidanti puternici. Ti se pare imposibil sa prepari clatite doar din banane, fara faina si alte ingrediente care in mod normal ingrasa? Stai sa citesti randurile urmatoare!
 
In afara, conceptul de brunch este foarte cunoscut si iubit de toate persoanele care aspira la un stil de viata sanatos. In Romania nu este atat de cunoscut, dar nu strica niciodata sa invatam lucruri noi. Un brunch nu este neaparat un anumit fel de mancare sau o reteta anume la care sa respecti strict anumiti pasi. Seamana cu clasicul platou haiducesc de la noi doar ca vei manca cate putin din diverse feluri de mancare sanatoase si hipocalorice. Astfel te asiguri ca vei avea un regim alimentar sanatos, variat si echilibrat.
 
De ce sa alegi si tu un brunch? Daca stii ca esti o persoana foarte ocupata sau pur si simplu nu poti manca la primele ore ale diminetii, brunch-ul ti se va potrivi manusa. Il poti lua cu tine la locul de munca sau la facultate daca il pastrezi in caserole inchise bine ermetic si se prepara rapid atat spre amiaza cat si cu o seara inainte daca vrei. Nu ai cum sa te plictisesti la un brunch si asta pentru ca vei combina multe ingrediente frumos colorate care sa-ti incante atat privirea cat si papilele gustative.
 

Cum va arata brunch-ul de astazi?

 

Oricine isi poate gasi timp sa pregateasca un brunch, avand in vedere ca cel propus de noi se pregateste in doar 15-20 de minute. Contine clatite din banane si fulgi de ovaz, kiwi, afine si indulcitor natural. Daca vrei, poti umple clatitele cu ton in apa sau crema de branza cu legume, verdeturi si bacon sau sunca slaba de pasare sau le poti unge simplu cu creme tartinabile dietetice. Iata ca iti ofera libertatea de a te juca cu combinatiile preferate.
 
 
 
Pentru a prepara cele mai inedite clatite din banane ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 1-2 banane semi-coapte
  • 1 cana de fulgi de ovaz - afla de ce sunt numiti pastila de slabit
  • 1 cana de lapte de cocos sau migdale
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1-2 oua bio
  • Jumatate de cana de branza de vaci
  • 1 lingura de esenta de vanilie sau rom
  • Putin ulei de cocos pentru gatire
  • 2 linguri de indulcitor natural – decorare la servire
  • Diverse fructe  - decorare (alege ce-ti place, dar ai grija sa fie cat mai colorata farfuria)

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Pasii de preparare sunt  simpli si anume:
 
 
1.Ai nevoie de un blender in care sa faramitezi fulgii de ovaz cu galbenusurile si branzica de vaci.
 
2.Ai nevoie de un bol separat si potrivit de inalt in acre sa pisezi bine banana. Adauga si amestecul din bol si amesteca bine pana obtii un nou amestec omogen.
 
3.Nu uita sa adaugi praful de copt, esentele si indulcitorii naturali daca vrei si uleiul de cocos.
 
4.Lasa sa se omogenizeze tot in bol pentru 2-3 minute.
 
5.Incinge o tigaie cu ulei de cocos sau ulei de floarea-soarelui. Atentie! Nu turna mult ulei. Unge fundul tigaii finut cu o paletuta speciala. 
 
6.Clatitele se formeaza luand din bol cate o lingura plina cu varf sau un polonic. Clatitele se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte.
 
 

Cum aranjam brunch-ul in farfurie sau caserole?

 

 

Daca alegi sa servesti clasicul brunch american , te sfatuim sa asezi una peste alta clatitele obtinute cat sa semene cu un tort in straturi. Se va decora cu indulcitori, fructe si seminte. Daca vrei un brunch mai deosebit de atat daca este posibil poti renunta la fructe si indulcitori si sa decorezi clatitele cu tot felul de legume crude sau gatite la grill sau la cuptor. Nu uita sa folosesti sos tzatziki, pesto sau sos salsa caliente.
 
 
Aranjeaza strategic in farfurie sau caserole ingredientele cat sa para curat si elegant ca la restaurantele de lux. Sa ne bucuram privirea si papilele gustative, zic!
 
 
 

 

Tags:
brunch
brunch american
clatite din banane
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare