Slabeste cu cinci mese pe zi

 Cei care isi doresc sa slabeasca considera o dieta un sinonim al lipsei celor 3 mese principale, dar organismul nu se lasa inselat si pastreaza rezerve, arderea grasimilor devenid cu mult mai lenta. 

Cinci mese pe zi fara sa mancati mai mult 

Cele cinci mese zilnice la ore fixe nu inseamna o crestere calorica si cantitativa a alimentelor, deoarece dupa 3 ore nu avem acelasi apetit ca dupa 7 ore. Dupa o pauza indelungata scade nivelul de glucoza in sange iar senzatia de foame devine greu de controlat. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Obezitatea, direct proportionala cu lipsa unei alimentatii echilibrate din punct de vedere nutritiv si al orelor de ingestie, se intalneste cel mai des in segmentele de populatie fara o rigurozitate constanta in orarul meselor, in care greseala fundamentala consta in renuntarea la micul dejun si in incarcarea excesiva a meniurilor de la ora cinei.  

Sa luam micul dejun ca un rege, sa mancam ca un principe si sa cinam ca un cersetor 

Chiar daca prima impresia este ca renuntarea la micul dejun va provoca o scadere imediata a greutatii, realitatea demonstreaza ca in scurt timp kg disparute sunt recuperate datorita anxietatii survenite in urma prohibitiei si doar 5% din dietele care inlatura carbohidratii din alimentatie functioneaza pe termen lung. Puneti deci accentul pe complexitatea primei mese a zilei, scazand cantitatea alimentelor pe masura ce va apropiati de ora de culcare. 

Patru motive pentru a nu sta cu stomacul gol mai mult de cinci ore: 

1. Scade nivelul de glucoza din sange si ne simtim fara forta si energie

2. Poate aparea hipotiroidismul

3. Metabolismul pastreaza alimentele ingerate in orele anterioare, aparand astfel constipatia, si cresterea in greutate

4. Apare o stare psihologica negativa si o lipsa de putere pentru a duce la bun sfarsit activitatile zilnice, care se datoreaza faptului ca energia sustrasa din cantitatea redusa de nutrienti este suficienta doar pentru functiile vitale (mentinerea caldurii corporale, a functionarii corecte a oraganelor, etc).

Solutii pentru a evita anxietatea si a slabi sanatos:

Micul dejun trebuie servit la cel mult doua ore de la trezire

Mesele bogate in nutrienti, fara calorii goale, vor fi servite o data la 3 ore si vor fi formate din 55% carbohidrati, 30%grasimi si 15% proteine, avand un inalt continut de vitamine, minerale, si fibra (fructe, legume, si cereale integrale)

Mesele principale se vor servi la 9h, 14h si 20.30h, iar cele de mentinere a nivelului optim de glucoza la 11h si la 17h.

Prin respectarea celor cinci mese zilnice, rezultatele unui regim sanatos si echilibrat vor apare mai lent, dar vor fi de lunga durata, constanta fiind si ea un bun aliat pentru viitor.


Tags:
cinci mese pe zi
slabeste mancand
accelerare metabolism
nutrienti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 24.10.2010 20:22

    Foarte interesant , insa din pacate cam scurt

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare