Slabeste cu junk food si dulciuri

 

Trebuie spus, de la bun inceput ca este vorba despre un experiment, care a dovedit ca, ceea ce conteaza in primul rand, intr-o dieta pentru scaderea in greutate, este reducerea numarului de calorii, fiind mai putin important ceea ce mananci. Demonstratia a fost facuta de Mark Haub (foto), profesor de nutritie la o univesitate din Statele Unite, iar detaliile experimentului au fost publicate de Yahoo Healt.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ce a facut profesorul? A tinut o dieta bazata pe... batoane de ciocolata, chipsuri, biscuiti, pizza, gogosi si cereale cu zahar. Din cand in cand a mancat legume si fructe. Singura regula a fost aceea de a nu depasi 1800 de calorii/zi, in conditiile incare in mod normal manca alimente care insumau 2800 de calorii/zi. Dieta a fost respectata doua luni de zile.

 

Rezultatele au fost spectaculoase. Profesorul a slabit, dupa cele doua luni de dieta, 12 kilograme.

 

Experimentul a depasit toate asteptarile si, cel putin in acest caz, a dovedit ca valoarea nutritiva a alimentelor este mai putin importanta decat continutul caloric.

 

Scaderea in greutate nu a fost singurul indicator luat in calcul. Analizele constantelor biologice au dovedit ca nivelului de colesterol si concentratia de glucoza au scazut, iar tensiunea arteriala s-a stabilizat, si asta in ciuda dietei total nesanatoase pe care acestea a respectat-o vreme de doua luni de zile. Nivelul colesterolului „rau”,  responsabil de cresterea riscului bolilor cardio-vasculare, a scazut cu 20 procente, in timp ce valoarea corsterolului „bun” a crescut. Concentratia de grasime s-a redus de la 33,4 la inceputul dietei, la 24,9 la suta, dupa doua luni.

 

Profesorul Haub s-a declarat surprins de rezultate si a precizat ca acesta a fost doar un experiment  care dovedeste ca, doar reducerea numarului de calorii zilnice poate reprezenta un pas suficiente pentru pierderea in greutate.

 

Haub, nutritionist de profesie, sustine insa ca nu recomanda acest tip de dieta, dar ca efectele acestui stil alimentar nu pot fi trecute cu vederea.

 

Voi ce parere aveti?

 

Tags:
junk food
dulciuri
colesterol
sare
diete de slabit
nutritie sanatoasa
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare