Slabeste fara sa tii cura

Motivatie 23.10.2013 Livia Caled

Daca te-ai saturat sa tot tii cura de slabire si sa te ingrasi din nou, iti propunem o alta varianta: renunta sa mai tii diete drastice si adopta un regim alimentar simplu si sanatos. Nu este foarte simplu, deoarece alimentele nesanatoase creeaza dependenta si este destul de greu sa nu mai poftesti la ele.

Cum poti sa slabesti fara sa tii cura?

1. Primul pas este sa te fortezi sa nu mai mananci dulciuri timp de 3 luni
Inlocuieste dulciurile cu fructele si o sa scapi de dependenta de dulce. Studiile au aratat ca organismului ii ia aproximativ 3 luni sa se dezobisnuiasca de un obicei alimentar.

2. Nu sari peste micul dejun

Fa-ti un obicei din a lua micul dejun inainte sa pleci de acasa dimineata. Corpul tau o sa aiba energie pentru prima parte a zilei si nu o sa se mai simta prea infometat in jurul pranzului. Asa o sa te asiguri ca nu o sa mananci peste masura la pranz.

3. Obisnuieste-te cu ideea ca trebuie sa mananci putin
Faptul ca nu o sa mai incepi niciodata o cura de slabire o sa iti dea o stare de relaxare. Asta inseamna ca nu o sa iti mai stresezi organismul trecandu-l prin diete drastice si o sa poti sa slabesti sanatos si firesc. N-ar fi rau sa iti inlocuiesti obsesia de a slabi cu obsesia de a manca sanatos.

4. Exclude din meniul tau produsele de patiserie si mezelurile
Este un pas important sa reduci treptat alimentele procesate din dieta ta.In acest fel o sa iti asiguri o stare buna de sanatate, energie in fiecare zi si o dispozitie buna.

5. Fa regulat miscare
Miscare nu trebuie sa faci doar ca sa slabesti, ci si ca sa te mentii in forma. Nu te mai concentra asupra kilogramelor in plus, ci asupra stilului de viata. Cu cat esti mai activa, cu atat o sa scapi mai repede de kilogramele in plus.

6. Gaseste-ti un regim alimentar care sa ti se potriveasca si tine-l mereu
Asta inseamna sa incepi sa te gandesti la mancaruri care nu ingrasa si sa le incluzi in regimul tau alimentar. De exemplu: ciorba de legume, supe creme, tocanite, cartofi copti sau fierti, salate, piureuri de legume, bruschete cu avocado si rosii cherry, fripturi de pui, peste, legume la cuptor, mancare de fasole, linte sau naut, dovlecei s.a.m.d. Este important sa eviti sa gatesti mancarurile care ingrasa. De asemenea, evita sa cumperi de la supermarket produse cu ingrediente complicate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!



7. Nu mai numara calorii
Cu cat te gandesti mai mult la cate calorii ai consumat in ziua respectiva, cu atat o sa te stresezi mai mult si o sa te ingrasi. Corpul tau o sa fie intr-o permanenta stare de alerta si o sa se apere ingrasandu-se. De asemenea, evita discutiile interminabile cu prietenele tale despre cat de mult te obsedeaza slabitul.

8. Nu iti refuza din cand in cand micile placeri culinare
Uneori e bine sa te premiezi cu o felie de tort, o prajitura sau o inghetata. Celebra actrita Gwyneth Paltrow, o adepta a stilului de viata sanatos, crede ca ar trebui sa ne programam micile placeri, de exemplu: o tigara sambata, un pahar de vin joi si vineri seara, o prajitura lunea si tot asa, ca sa nu intervina frustrarea.

9. Hidrateaza-te
Chiar daca nu iti este sete, e bine sa bei apa. Obisnuieste-te sa cari in geanta sau in rucsac, o sticla de apa si sa bei frecvent. Asta o sa iti asigure o hidratare optima, iti va curata organismul de toxine, iti va mentine pielea sanatoasa si iti va garanta o digestie buna.

10. Evita sa mananci cu doua ore inainte de culcare
Daca mananci chiar inainte sa te culci, corpul tau nu va avea timp sa consume caloriile si nu vei avea un somn prea odihnitor. Plus de asta, vei avea o predispozitie crescuta la ingrasare.

 

Tags:
slabire fara cura
cura de slabire
cum sa slabesti sanatos
slabeste fara dieta
slabeste fara infometare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • adelina
    1. adelina 23.10.2013 08:46

    Punctul 1 e fals. Eu din iulie 2012 pana in septembrie 2013 nu am mai consumat dulce decat de 3 ori : craciun - niste cozonac, paste - pasca si de ziua lui al mic - tort. Totul a fost ok, pana in septembrie a.c., cand cu venirea toamnei a explodat dorinta de a manca dulce, mai ales dupa-amiaza. Pana acum am abuzat de dulciuri de 4 ori, iar in restul zilelor o tin sub control cu struguri, unt de arahide (94% arahide), ciocolata neagra, cartofi copti la gratar, miere de albine, etc. Nici faza cu cromul nu e valabila.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare