Slabeste in fiecare zi de vara cu o singura bautura - ghimbirata!

Daca te-ai saturat de populara limonada cu gheata atunci incearca o ghimbirata! Este o bautura absolut delicioasa si usor de preparat pe care o poti consuma in fiecare zi de vara cand ti se face sete. Este mult mai usor sa bei multe lichide in acest mod decat sa consumi apa ca atare. Consideram ca ghimbirata imbina perfect toate ingredientele cunoscute pentru favorizarea pierderii kilogramelor in plus. Poate nu vei pierde zeci de kilograme, dar cu siguranta poti slabi 3-4 kilograme pe saptamana numai consumand aceasta bautura.
 
Putini au auzit de ghimbirata. Dupa nume pare ceva complicat, dar nu este deloc asa. Ai nevoie de maxim 4 minute ca sa o prepari in cantitatea dorita si sa te bcuuri de ea pe tot parcursul unei zile toride. Este o bautura de inspiratie asiatica care iti incanta toate simturile, te hidrateaza, te racoreste si ajuta la slabit. Ce-ti poti dori mai mult de atat?
 
Ingredientele utilizate sunt destul de accesibile, astfel ca nu vei avea probleme sa ti le procuri o vara intreaga. Trebuie sa stii si faptul ca bautura propusa de noi aduce reale beneficii si pentru sanatate, iar daca o consumi toata vara vei reusi sa previi in anotimpul rece toate infectiile si virozele respiratorii. Iti vei fortifica sistemul imunitar asa tare incat vei uita de existenta medicamentelor mult prea scumpe si pline de chimicale.
 

Cum preparam mult iubita ghimbirata?

 

Sunt necesare putine ingrediente ca sa te bcuuri de o bautura cu o sumedenie de beneficii pentru silueta si sanatate. Iata despre ce este vorba:
 
  • 1 lamaie sau lime (afla care este mai sanatoasa - lamaie sau limeta?)
  • 50 grame de ghimbir confiat sau pudra (este bun si cel proaspat daca gasesti prin plafare si magazinele bio)
  • 2-3 lingurite de miere de albine naturala (daca are adaosuri sau este prea rafinata nu va aduce organismului beneficiile asteptate)
  • 1 litru de apa
  • 1 fruct la alegere din categoria citricelor ( iti propunem sa alegi dintre grapefurit sau portiocale) – este un ingredient optional in cazul in care iti doresti o bautura foarte aromata
  • 1 mana de cuburi de gheata
  • 1 lingura de turmeric  - doar daca vrei

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Lamaia se feliaza, la fel se procedeaza si daca iti alegi un fruct suplimentar si se adauga in blender alaturi de restul ingredientelor. Amestecul obtinut trebuie sa fie omogen si sa aiba o frumoasa culoare de galben auriu. Daca ai un blender puternic poti adauga direct si cuburile de gheata.
 
 
 

De ce sa comsumi ghimbirata?

 

Te poti astepta la multe beneficii daca consumi aceasta bautura, chiar mai multe decat in cazul limonadei si asta pentru ca imbina mai multe ingrediente cheie pentru procesul de slabire. Iata beneficiile aduse:
 
1.In primul rand vei scapa de constipatie, care reprezinta o mare problema in procesul de slabire. Fara eliminarea resturilor si toxinelor poate fi greu tare sa slabesti. Ghimbirata va stimula pe cale naturala tranzitul intestinal.
 
2.Aduce organismului un aport ridicat de energie favorabil topirii grasimii corporale. Scapi atat de grasimea subcutanata cat si de cea viscerala, care se depune in jurul si interiorul organelor interne.
 
3.Iti imbunatatesti digestia, iar asta ajuta atat la accelerarea ratei metabolice cat si la intarirea sistemului imunitar. Sigur nu stiai dar sistemul imunitar este cantonat tocmai in sistemul digestiv. Multe boli pornesc de la o digestie proasta si un tranzit intestinal lent.
 
4.Vei scapa de arsurile si inflamatiile stomacale.
 
5.Iti vei controla foarte bine senzatia de foame excesiva. Ghimbirul este cunoscut in acest sens si nu degeaba este atat de recomandat in curele de slabire. Te ajuta sa eviti chiar si gustarile sanatoase. 3 mese principale pe zi vor fi de ajuns.
 
6.Vei scapa de senzatia de moleseala specifica zilelor toride. Vei putea sa-ti desfasori la timp activitatile dorite.
 
 
7.Echilibreaza nivelul colesterolului si asta gratie vitaminelor, mineralelor si antioxidantilor puternici care se gasesc atat in lamaie cat si ghimbir. Daca vei adauga si un alt fruct precum grapefruitul sau portocala vei creste si mai mult actiunea.
 
8.Vei tine la distanta afectiuni precum bolile hepatice, pancreatitele, bolile cardiovasculare si obezitatea.
 
9.Nu uita ca daca iti tine sub control poftele excesive de mancare inseamna ca iti echilibreaza zaharul din sange, deci vei putea preveni diabetul.
 
10.Te ajuta sa previi cancerul si asta pentru ca trateaza si previne orice inflamatie din corp. Celulele canceroase nu se vor putea dezvolta.
 
Ghimbirata trebuie consumata in fiecare zi pentru rezultate in ce cantitate doresti.
 

 

Tags:
ghimbirata
slabeste vara
slabeste cu o bautura
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare