Slabeste sanatos si rapid cu dieta Sonoma

Inca nu ai gasit dieta care sa ti se potriveasca? Incearca dieta Sonoma, o dieta creata cu scopul de a imbina placerea culinara cu stilul de viata sanatos, un lucru pe care nu il obtinem de la prea multe planuri de slabit. In aceasta dieta, orice masa este privita ca o "sarbatoare" si nu ca o "interzicere", ceea ce inseamna ca toate mesele trebuie sa fie gustoase.

Dieta se potriveste perfect persoanelor care au rabdare sa gateasca si sunt motivate sa isi schimbe stilul de viata. De asemenea, ca in orice dieta, este foarte important ca programul alimentar sa fie urmata pas cu pas, fara abateri.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta a fost inventata de Connie Guttersen, autoare a unor carti de nutritie, care mizeaza pe faptul ca secretul pierderii in greutate nu este evitarea anumitor alimente despre care se stie ca ingrasa, ci consumarea lor in cantitati mici.

Asadar, dieta consta in controlarea portiilor si consumarea alimentelor in combinatiile potrivite. 

Care sunt cele mai importante reguli ale dietei?

1. Portiile trebuie sa fie mici si alimentele cat mai sanatoase.

2. Trebuie evitate prajelurile, dulciurile, grasimile saturate si, in general, alimentele grase.

3. Miscarea fizica este obligatorie. 

Dieta Sonoma are 3 faze:

Faza 1

Prima faza dureaza 10 zile si este cea mai stricta, deoarece portiile sunt foarte mici, iar alimentele permise sunt putine. In aceasta faza consumul de zahar, produse de patiserie, mezeluri, lactatele, untul, produsele de tip fast-food, chipsurile, carnea grasa, painea alba, covrigeii, covrigii sau alte produse din faina este scazut dramatic. Aceasta prima faza este cea care aduce o pierdere in greutate cu adevarat spectaculoasa. 

In aceasta prima faza se vor consuma doar 10 alimente care au fost alese de autoare dupa gustul intens si valoarea lor nutritiva. Iata cele 10 alimente:

1. Cerealele integrale sunt foarte satioase si previn infometarea. Ele contin fibre care imbunatatesc digestia si accelereaza tranzitul intestinal. Ele pot fi consumate cu lapte. 

2. Migdalele sunt bogate in grasimi sanatoase care imbunatatesc sanatatea inimii.

3. Ardeiul gras este bogat in substante nutritive si contine putine calorii.

4. Broccoli este bogat in vitamina C, calciu si tot felul de alte minerale si vitamine care ajuta la eliminarea toxinelor din corp.

5. Afinele, fie ca sunt congelate sau proaspete, sunt bogate in antioxidanti care protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi. 

6. Strugurii protejeaza inima, combat anemia si previn dezvoltarea unor boli grave.

7. Capsunile au un gust bun si te ajuta sa scapi de frustrarile inerente unei cure de slabire.

8. Uleiul de masline este bogat in antioxidanti si reduc nivelul de colesterol rau.

9. Spanacul ajuta la detoxifierea organismului.  El este bogat in fier, calciu, vitamina K si antioxidanti.  

10. Rosiile sunt sarace in calorii si bogate in nutrienti.

Faza 2

In a doua faza sunt introduse treptat si alte alimente, insa in cantitati foarte mici. In aceasta faza, pierderea in greutate incetineste. Aceasta etapa din cura este considerata faza principala a dietei si continua pana cand este obtinuta greutatea dorita. 

Alimentele interzise sunt: mezelurile, lactatele grase, margarina, sucurile din comert, popcornul la microunde, chipsurile, prajelurile, afumaturile, carnea grasa, prajiturile de cofetarie, zaharul alb, dulciurile.

Faza 3

Aceasta etapa este o faza a mentinerii si sunt permise portiile ceva mai mari. In aceasta faza ar trebui sa se insiste pe alimentele sanatoase, insa sunt permise si toate celelalte, in cantitati mici. Deserturile dulci sunt permise foarte rar.

Pentru a controla mai usor portiile, sunt recomandate farfurii cat mai mici. Pe fiecare farfurie trebuie sa se combine proteine, cereale si legume. Fructele sunt recomandate pe post de gustari intre mese.

Citeste si Dieta cu supa de varza topeste 1 kilogram pe zi.

 

 

Tags:
dieta sonoma
slabire
dieta sanatoasa
slabire rapida
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare