Slabeste si tu cu budinca din seminte de chia - se prepara repede si usor

Despre semintele de chia auzim tot mai des in ultimul timp. Au inceput sa le consume veganii, dar proprietatile lor minunate au facut in asa fel incat sa fie preferate de tot mai multe persoane, indiferent de regimul lor alimentar. Chia se afla in topul superalimentelor, asta insemnand ca furnizeaza organismului toti nutrientii de care are nevoie, iar o cura de slabire cu ajutorul lor este chiar indicata. Nutritionistii ne sfatuiesc sa le consumam cat mai des chiar si dupa incheierea dietei ca sa ne mentinem greutatea dorita.

Chia este fara indoiala un aliment inedit. Il putem include in tot felul de combinatii alimentare de la salate, supe, tocanite de legume, inghetata, boamboane, creme pana la budinca. Daca tot s-a discutat mult despre alte mancaruri mai consistente, astazi noi vom discuta despre un desert simplu si rapid si anume budinca din seminte de chia. Este cea mai simpla cale de slabire si asta pentru ca este satioasa, gustoasa si ne ajuta sa ne potolim pofta excesiva de dulce. Multe diete esueaza din cauza acestei pofte, dar iata ca exista solutie si pentru acest lucru.
 
Cu toate ca in magazine si supermarket-uri gasim tot felul de plicuri pentru budinca sau puding, nu avem cum sa slabim cu ele, dimpotriva. In plus ne mai punem si sanatatea in pericol. Cei mai multi producatori folosesc coloranti alimentari, E-uri, arome, cantitati mult prea mari de zahar si cine stie ce alte substante chimice. Ca sa te asiguri ca ai parte de o budinca sanatoasa din toate punctele de vedere utilizeaza semintele de chia si alte ingrediente sanatoase. Avantajul este ca poti slabi destul de usor cu ajutorul acestor seminte si asta pentru ca sunt pline de vitamine, minerale, fibre si proteine de calitate.
 
Iti vei imbunatati sistemul digestiv, vei regla unitatile de colesterol, vei elimina mai usor toxinele din tractul intestinal, iti vei regla cantitatea de zahar din sange si vei reusi sa tii la distanta afectiuni precum cele cardiovasculare, obezitatea, cancerul de colon si diabetul. Budinca poate fi consumata in fiecare dimineata, dar si ca gustare intre mesele principale. Surplusul de kilograme va disparea in maxim 2 saptamani. Va fi o slabire progresiva si sanatoasa. Iata niste idei de budinca care sa te inspire:
 

1.Budinca din seminte de chia cu lamaie

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In general, o budinca din chia se prepara in maxim 10 minute. Ingredientele necesare pentru acest tip de budinca sunt:
 
  • 1 cana de lapte de cocos sau migdale
  • Jumatate de cana de iaurt grecesc degresat sau cu putine grasimi
  • 3 linguri de seminte de chia – nu mai mult pentru ca vor capata oricum consistenta de gel si se vor umfla
  • Zeama de la o lamaie
  • Coaja razuita de la o lamaie
  • 1 lingurita de esenta de lamaie
  • 2-3 linguri de miere de albine naturala
 
Ai nevoie de un blender in care sa pui toate ingredientele si sa obtii o pasta cremoasa. La final se decoreaza si se tine 10-15 minute la frigider ca sa se intareasca. Va fi racoritor si ideal pentru vara.
 
 
 

2.Budinca din chia, zmeura si ciocolata

 

Ingrediente:
 
  • Jumatate de cana de zmeura proaspata sau congelata (se poate si o cana daca vrei o cantitate mai mare sau un gust pregnant)
  • 2 cani de lapte de cocos
  • 5-6 cuburi de ciocolata amaruie sau cacao pudra
  • 5 linguri de seminte de chia
 
Daca alegi cuburi de ciocolata trebuie sa o topesti intr-un vas la foc mic si abia apoi sa o introduci in blender alaturi de restul ingredientelor. Daca alegi pudra de cacao este mai simplu. Ca sa fie si mai interesanta budinca iti propunem sa o prepari in 2 straturi. Ocupa-te la blender mai intai de crema din zmeura si apoi de cea de ciocolata, lasa intre timp la frigider prima crema si abia apoi adaug-o pe cealalta si decoreaza cu zmeura la servire.
 
 

3.Budinca de chia cu kiwi

 

Iata o budinca exotica la care vei folosi:
 
  • 2 cani de lapte de cocos - beneficii de luat in seama la slabire
  • 3-4 linguri de seminte de chia
  • 3 kiwi
  • 2 linguri de miere de albine naturala
  • 2 linguri de fulgi de cocos

 
Totul se pune la blender, iar la final se decoreaza cu kiwi si fulgi de cocos. Se tine la frigider 15 minute.
 
Te poti inspira din aceste retete si sa folosesti tot felul de fructe, seminte si nuci.
 

 

Tags:
seminte de chia
budinca din seminte de chia
slabeste cu chia
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare