Slabesti la birou

Cei mai multi dintre noi isi petrec ziua la serviciu, lipiti de scaun. Sedentarismul te va transforma intr-o varianta mult mai grasa a ta, daca nu incepi sa slabesti la birou.

Suna foarte complicat dar nu e deloc. Trebuie doar sa respecti niste reguli simple, dar clare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai 8 ore la dispozitie sa-ti faci treaba si sa slabesti. Daca inca nu faci parte din cei 44 % dintre angajati care s-au ingrasat la birou, sigur risti sa ajungi acolo. Nu si daca faci mici modificari in modul tau de viata de la munca.

Vrei sa stii cum sa arzi calorii in timpul programului, fara sa observe seful ? Citeste in continuare.

Sa incepem cu mancarea. Nu sari peste micul dejun cand pleci la lucru. Cercetarile de la University of Massachusetts arata ca cei care au omis sa manance de dimineata aveau de pana la 4 ori mai multe sanse sa devina obezi, comparativ cu persoanele care nu sar peste micul dejun.

Incearca sa portionezi mancarea cat mai bine. Cel mai eficient este sa o imparti in pachetele separate, ca sa stii exact cat mananci. Mai toti avem pauza de masa. Ideal ar fi ca dupa masa, sa rezervi o jumatate de ora pentru o scurta plimbare, care sa favorizeze arderea de calorii.

Nu stiu voi cum sunteti, dar eu ma misc destul de mult la birou. Mai merg pana la baie, mai alerg pana la sefi, mai urc niste scari. Si uite asa imi fac antrenamentul. Am testat pe pielea mea si am vazut ca slabesti la birou, daca nu vii cu masina pana la locul de munca.

Poti merge pe jos sau cu bicicleta, acum ca s-a incalzit afara. Ai nevoie de cel putin 15 minute bune de mers pe jos, zilnic. Daca insisti sa vii cu masina, macar parcheaz-o mai departe de birou. Problemele legate de lipsa locurilor de parcare te vor ajuta sa faci asta.

Ati folosit vreodata un pedometru? Incercati timp de cateva zile sa va masurati pasii si poate asa va motivati sa mergeti mai mult pe jos.

Veti arde calorii si va veti simti mai bine. Daca nu te poti desprinde de munca, incearca sa mergi in timp ce vorbesti la telefon. Vei fi mai activa si nu vei risca ca posteriorul tau sa ia forma scaunului.

Cel mai indicat in perioade de stres la birou, este sa faceti niste stretching. Va recapatati imediat energia, dupa un set de exercitii si, in plus, nimeni nu isi va da seama ca nu munciti.

La birou ma apuca poftele. Toata ziua cu ochii-n calculator, mi se pare ca sunt la film si ma apuca un chef nebun de rontait. Deloc indicat pentru cei care au o silueta de mentinut.

Menta ma ajuta. Mestec putina guma sau imi curat dintii cu ata dentara si gata. Adio carii, adio pofte!

Slabesti usor la birou daca urmezi regulile astea simple. Tu cum faci ?

Tags:
Slabesti la birou
gustari
menta
fitness usor
diete rapide si eficiente
regim de viata sanatos
mic dejun
stretching
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare