Cumparaturi de sezon

Daca a venit toamna nu inseamna ca trebuie sa renunti la o viata sanatoasa. Stim ca e tentant sa iti petreci noptile la televizor cu mana pana la cot intr-o punga cu chipsuri, dar incearca sa te si mentii in forma. Slabesti mai usor toamna si o poti face cu ajutorul cumparaturilor de sezon. In plus multe dintre alimentele cu pricina pot servi drept alternative sanatoase la mancarurile pe care le ai acum in meniu.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ai sa razi cand iti spun ca slabesti mai usor toamna daca rontai seminte de dovleac. Cum? Cu ajutorul magneziului pe care il contin. Semintele de dovleac sunt pline de antioxidanti si fibre, ceea ce le face sa fie o excelenta gustare. Amesteca-le cu putin ulei de masline si sare si baga-le putin la cuptor, vor fi mai savuroase.

Avocado este si el de ajutor in curele de slabire. Contine grasimi sanatoase si foarte putine zaharuri. Un avocado contine 10 grame de fibre – cantitate suficienta pentru a-l transforma intr-o gustare satioasa si sanatoasa.

Pe tarabe gasesti si mere. Multe mere care contin si mai multe fibre. Un mar la gustare te ajuta sa-ti stapanesti foamea si ajuta digestia. Merele sunt si ele bogate in antioxidanti si aminoacizi care ajuta dezvoltarea musculara.

 

In fine ajungem si la varza de Bruxelles, da, e importata dar tot o gasim pe tarabe. O portie contine cam 3 grame de fibre solubile si insolubile care mentin nivelul zaharului in sange pentru ca se digera mai greu. Contin insa si proteine asa ca mentin senzatia de satietate.

Slabesti mai usor toamna, trebuie doar sa stii ce sa mananci. Mai multe gasesti pe Fitbie.com.

Tags:
Slabesti mai usor toamna
fibre
proteine
antioxidanti
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare