Slabesti rapid sarind corda: 3 exercitii simple si 2 complexe

Iti placea sa sari coarda cand erai mica, nu? Sigur zambesti si acum cand te gandesti la perioada aia. Ai putea sa te joci din nou, macar in amintirea vremurilor apuse, si in acelasi timp sa topesti grasimea, sa faci muschi si sa faci un exercitiu cardio minunat.

Poate ca ai zile in care nu vrei sa te duci la cycling si nici macar la zumba, dar te cam mustra constiinta sa stai asa fara sa nu faci nimic pentru sanatatea ta, asa ca ai la indemana coarda, care-ti activeaza cheful de joaca imediat ce o scoti din geanta.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Coarda iti poate oferi un exercitiu cardio intens intr-un timp scurt, iti imbunatateste rezistenta si viteza si poate fi o trecere foarte buna intre doua antrenamente de forta. In 15 minute arzi intre 250 si 400 de calorii, in functie de complexitate, si doar 5 pana la 10 minute pe zi sunt suficiente pentru a incepe sa vezi beneficiile.

Ce zici? Vrei sa incerci? Fii totusi constienta ca saritul corzii nu va mai fi la fel de usor ca in copilarie, deci trebuie sa te incalzesti ca inaintea oricarui antrenament. Fa putin stretching inainte sa te apuci de treaba. Un exercitiu eficient pentru incalzire reprezinta sariturile pe loc, din pozitia ghemuit. Acestea iti maresc ritmul cardiac si iti incalzesc toti muschii. 

Saritura clasica. Cu picioarele putin departate, sari coarda in timp ce mentii un ritm rapid si constant. Soldurile ar trebui sa ramana nemiscate in timp ce sari. 

Saritura intr-un picior. Fa aceeasi miscare descrisa mai sus, dar sari pe un picior, apoi pe celalalt. Acest exercitiu imbunatateste echilibrul si iti intareste muschii picioarelor. Sari un minut cu un picior, apoi schimba. Daca e prea greu, pentru inceput poti sa alternezi sariturile pe cate un picior. 

Sarituri in lateral. Sari coarda repede, cu picioarele apropiate, dar adauga si o saritura in lateral. Iti vei lucra astfel muschii laterali si pe cei oblici. 

Saritura cu genunchii la piept. Dupa ce reusesti sa faci exercitiile de mai sus, poti sa treci la unele mai complexe. Tine spatele drept si incerca sa ridici genunchii cat mai mult spre piept in timpul sariturii. 

Saritura lunga, cu doua rotiri de brate. Felicitari daca ai reusit sa ajungi pana aici! Exercitiul asta e ceva mai dificil, ce-i drept, dar nu imposibil. Trebuie sa sari cat mai sus, astfel incat sa ai timp sa treci cu coarda de doua ori peste cap. Ca sa fie si mai greu de atat, una din cele doua treceri peste cap cu coarda sa fie cu bratele incrucisate. Deja exagerez, asa? Merita efortul, caci acest exercitiu lucreaza musculatura soldurilor, a coapselor, a feselor si a gambelor.

Iti recomand sa faci aceste exercitii in parc, pe iarba, pentru ca socul resimtit in talpi in timpul sariturilor sa nu fie atat de mare. Combina exercitiile cum vrei, dar nu renunta pana cand nu simti ca ai lucrat cu adevarat. Ca sa fie distractia si mai mare, gaseste-ti un prieten de sarit coarda, exact cum faceai in copilarie.

 

Tags:
saritura
coarda
sport
cardio
gimnastica
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare