Slabesti si iti imbunatatesti sanatatea cu bors acru de casa

Sigur ai auzit de la bunica sau strabunica de folosirea borsului acru la prepararea celor mai gustoase borsuri si supe si sigur esti si tu tentat sa-l folosesti atunci cand gatesti. Probabil, cel mai usor ti se pare sa-l achizitionezi din comert, dar nu intotdeauna poti gasi calitate. Poti descoperi aditivi, coloranti, conservanti si cine stie ce alte substante periculoase care nu aduc nici gust bun mancarii si nici sanatate. In cadrul acestui articol vrem sa-ti descoperim cea mai simpla si rapida reteta de bors acru de casa si in plus, vrem sa-ti dezvaluim ca se poate slabi destul de repede cu ajutorul lui si iti poti imbunatati sanatatea la modul general. 
 
Nu te lasa pacalit de gustul usor acrut. In fond este destul de gustos, iar in timp te vei obisnui cu el. Plus de asta, o cura cu bors acru nu tine mai mult de 1-2 saptamani, timp in care trebuie sa bei maxim 3-4 pahare pe zi cu 30 de minute inainte de fiecare masa principala a zilei. Cu putina moivatie si tu poti face asta si vei reusi sa scapi de surplusul de kilograme. Poate nu vei slabi 15 kilograme in cele 2 saptamani de dieta, dar cu siguranta poti da jos lejer cam 2-3 kilograme pe saptamana. Dupa incheierea curei ar fi sa ai minus 5-6 kilograme, ceea ce nu este rau deloc.
 

De ce este asa indicat borcul acru la slabire?

 
Nimeni nu s-ar fi gandit ca borsul poate fi o comoara si in procesul de slabire. Se pare ca ingredientele din care se prepara in mod natural acasa contin toate vitaminele, mineralele, probioticele si substantele necesare bunei functionari a organismului. Medicii si nutritionistii recomanda borsul acru pentru ca imbunatatesc digestia, ceea ce ajuta la accelerarea metabolismului si implicit la slabire, contine probiotice benefice pentru un tract intestinal curat si o imunitate de fier. 
 
Nu trebuie sa uitam de detoxul ca la carte! Daca nu vrei sau nu ai timp sa-ti prepari smoothieuri sau ceaiuri de curatare a substantelor toxice din organism, poti oricand sa apelezi la borsul acru, dar sa fie natural si preparat in casa. Il poti cumpara chiar si de la cineva de incredere daca nu ai rabdare sa-l pregatesti.
 
 

Se poate sa-ti imbunatatesti sanatatea consumand bors acru?

 
Unii medici spun ca daca ai probleme digestive mult prea mari, se poate sa nu poti suporta gustul usor acru si trebuie sa ceri parerea unui medic inainte de a incepe o cura, dar daca nu ai astfle de probleme, borsul te poate ajuta sa te feresti de altele noi sau sa le tratezi pe cele existente. Mentionam aici:
 
1.Curatarea sangelui si implicit a arterelor, deci vei stabiliza nivelul colesterolului;
 
2.Vei avea o digestie alerta, deci nu vei apuca sa acumulezi caloriile din mancaruri si nu vei fi niciodata constipat gratie efectelor laxative usoare;
 
3.Iti fortifici imunitatea, indicat pentru consum mai ales in aceasta perioada a anului cand gripa ameninta din toate partile;
 
 
4.Poti preveni instalarea diabetului zaharat;
 
5.Vei manca mai putin pentru ca acel gust acrut taie din pofta de mancare;
 
6.Te ajuta sa tratezi si sa previi oscilatiile de tensiune arteriala;
 
7.Faci o cura complexa de vitaminizare si mineralizare; poti inlocui astfel vitaminele de sinteza din comert, care nu sunt mereu absorbite de organism;
 
8.Imbunatateste functionarea ficatului, a rinichilor, a fierii si poti avea un colon curat ca lacrima. Iata si o salata speciala pentru curatarea organelor interne aici!
 
 

Cum obtii bors acru acasa?

 
Nu te gandi ca borsul din comert are cum sa faca minuni. Cine stie cate substante toxice contine, iar pentru asta trebuie sa citesti eticheta cu mare atentie daca esti tentat chiar si putin. Ca sa prepari acasa borsul ai nevoie doar de cateva ingrediente cheie la indemana, iar procedeul in sine este unul destul de simplu si anume fermentarea. Ingredientele pe care le poti folosi sunt urmatoarele:
 
  • 500 grame tarate de grau
  • 100 grame malai
  • 5 litri de apa calda
  • 1 mana de frunze de visin, marar, patrunjel sau leustean
  • 20 de grame de drojdie de bere
 
Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este sa nu prepari borsul in vase metalice. Va diminuna proprietatile borsului, asa ca este recomandat sa folosesti vase din lut sau sticla.
 
Se adauga ingredientele in vas cu apa calda si se lasa la fermentat 5 zile.
 
 
 
 
 

 

Tags:
bors
bors acru de casa
slabire cu bors
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare