Slabesti si te tonifiezi in 4 minute

Nu inteleg cum de exista oameni care isi permit luxul de a petrece o ora, chiar si doua la sala. De unde au timp? De unde au energie si mai ales de unde au chef ?

Asta ma intreb de fiecare data cand calc pe la sala pentru jumatatea de ora de Indoor walking.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Exact la o solutie pentru problema mea s-a gandit doctoral Izumi Tabata de la Institutul National de Fitness si Sport din Japonia. A analizat problema pe toate partile. A luat calculatorul de calorii, a trecut in revista exercitiile si intr-un final, printr-o atingere de bagheta magica a reusit sa faca un program de exercitii care dureaza numai 4 minute.


Ideal pentru mine si cei care incearca sa tina diete eficiente, trec de la dieta dukan la cea daneza si incearca sa aiba o nutritie sanatoasa dar nu mai au si timp pentru sala.


Studiile arata ca intervalul este suficient pentru a arde enzimele din organism la un nivel care ii va permite sa continue arderea grasimilor pentru urmatoarele 12 sau chiar 36 de ore.


Va simt nerabdatori asa ca trec direct la exercitii. Trebuie sa le faceti timp de 20 de secunde, cu o pauza de 10 secunde intre intervale. Totul se repeta de cate 8 ori.
Incepeti cu o serie de Squat Thrusts – exercitiu a carei traducere in romana nu am gasit-o, dar il exemplific prin filmuletul de mai jos.

 



Urmeaza o serie de Mountain Climber


Dupa cele 2 exercitii solicitante aveti o serie de 8 ridicari de genunchi la piept, urmate de o serie de sarituri si totul se incheie cu primele 2 miscari.


Puteti sa respirati, ati terminat.
 

Tags:
fitness
indoor walking
dieta dukan
dieta daneza
nutritie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare