Omleta ramane acel mic dejun la care poftim mereu, dar poate fi o “bomba calorica” daca nu suntem atenti la cantitatea folosita de ulei, numarul de oua si combinarea ingredientelor. Iata ca problema in sine nu este la faptul ca este preparata din oua. Organismul nostru chiar are mare nevoie de proteinele din oua atat pentru slabire cat si pentru sanatate. Acest mic dejun este atat de popular incat a ajuns sa fie considerat banal, motiv pentru care il preparam iar si iar in acelasi mod. Nu-ti doresti o schimbare? Pana la urma micul dejun nu trebuie sa fie niciodata plictisitor, iar daca mai favorizeaza si pierderea kilogramelor cu atat mai bine.
Omleta poate fi preparata ontr-o sumedenie de moduri, dar nu toate sunt sanatoase. Noi iti propunem astazi 5 variante inedite, care vor da pe spate si cel mai mare pretentios.
1.Omleta Western – varianta 1
Pentru o omleta consistenta ai nevoie doar de 2 oua mari bio, pe care le spargi si le bati intr-un bol fara pic de condiment sau alte ingrediente. Poti pune ceva condimente doar daca tii neaparat, dar te asiguram ca la final gustul tot va fi deosebit. Ingredientele necesare:
- 2 oua mari de gaina bio
- 1 cub de unt
- Jumatate de cana de ceapa verde taiata marunt
- 1 rosie mare sau 3-4 rosii cherry
- Jumatate de cana de frunze de salata
Ai nevoie de o tigaie neaderenta mai ales pentru ca omleta seamana foarte mult cu o clatita subtire si neteda. Se lasa putin tigaia pe foc sa se incalzeasca, dupa care pune cubul de unt si unge-i fundul. Asteapta sa se topeasca untul, dupa care bate bine ouale. Spuma de oua se adauga in tigaie si se lasa cateva minute sa se faca. Cand este cam 80% facuta presara prazul taiat marunt doar pe o jumatate de omleta, mai lasa cateva minute, apoi impatureste in doua omleta. Va arata la final ca o salsa mexicana. In farfurie se serveste cu frunzele de salata si rosii.
2.Omleta Western – varianta 2
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Pasii de preparare sunt aceiasi ca la omleta anterioara doar ca difera ingredientele folosite. In afara de cele 2 oua si cubul de unt vom folosi urmatoarele ingrediente:
- 1 cana de ciuperci champignon taiate bucati mici
- 2-3 linguri de branza feta sau mozzarela
Atunci cand omleta este gata cam 80% se presara pe toata suprafara bucatile de ciuperci si branza si se mai lasa 1-2 minute maxim. Se impatureste in doua si se serveste cu frunze de salata si 2 felii de portocale, grapefruit sau pomelo.
3.Omleta western – varianta 3
Pasii sunt la fel, dar in afara de cele 2 oua si cubul de unt vei folosi:
- 1 ardei rosu gras mediu taiat bucati mici
- 1-2 bucati de sparanghel verde sau fasole verde (pastai)
- 2-3 linguri de branza feta sau parmezan
Ingredientele se presara peste toata suprafata omletei cand este facuta cam
80%, apoi se impatureste in doua si se serveste cu
frunze de salata si 2 felii de kiwi sau avocado.
4.Salata Western – varianta 4
Pasii sunt asemanatori, dar in afara de cele 2 oua si cubul de unt vom folosi si alte ingrediente:
- Jumatate de cana de rosii uscate sau crude sau castraveti sau morcovi
- Jumatate de cana de frunze de salata sau spanac, urzici, leustean sau leorda
- 2-3 linguri de branza feta sau parmezan
Presam ingredientele cand omleta este facuta cam 80% dupa care o impaturim in doua parti egale. La final se serveste cu muraturi pentru un plus de probiotice in organism sau salata de varza, telina si morcovi.
5.Omleta in paine – o minunatie
Putini stiu ca omleta se poate face si in paine, dar te asiguram ca te va da pe spate reteta. Ingredientele necesare sunt:
- 3-4 oua bio si mari de gaina
- Mix de legume mexicane taiate bucati – le poti cumpara gata preparate din magazine sau supermarketuri
- 2-3 felii de paine mare cu seminte sau felii mai mici (dupa preferinte)
- Condimente dupa gust (sare, piper negru, patrunjel, curry)
.jpg)
Trebuie sa ungi cu ulei de masline tigaia neaderenta. Intr-un bol bate ouale si adauga 3-4 linguri de mix de legume si condimentele, apoi bate bine. Scobeste miezul la paine si ai grija la margini. Marginile se aseaza in tigaie apoi se umplu cu compozitia. Feliile se fac pe o parte si cealalta. Se serveste cu salata asortata.