Slabire si insanatosire cu alimente inchise la culoare

Stil culinar 11.01.2019 dietetik
Toata lumea alege alimentele frumos colorate pentru ca dau bine in farfurie si confera o stare buna in orice moment, dar nu se poate spune acelasi lucru si despre alimentele inchise la culoare. Exista proasta impresie ca nu ar fi sanatoasa sau gustoase, dar lucrurile stau invers in realitate. In jurul nostru avem multe alimente inchise la culoare, dar cele mai sanatoase si hipocalorice ar fi alimentele negre de culoarea carbunelui.  Se poate sa nu fie o placere iesita din comun pentru unii sa consume astfel de alimente, dar gustul lor te va convinge si plus de asta, le poti combina si cu alimente viu colorate. Vei descoperi in randurile urmatoare care este secretul acestor alimente uimitoare!
 
Daca vrei cel mai sanatos aliment din lume cu siguranta trebuie sa apelezi la alimentele negre. Alimente inchise la culoare sunt multe, dar strict culoarea neagra ne intereseaza in cadrul acestui articol si asta pentru ca au in compozitie cei mai importanti si puternici nutrienti.
 
Dupa cum stii, poluarea a atins un nivel foarte ridicat in socieatatea actuala, care poate duce la aparitia diverselor tipuri de cancer, favorizand anomaliile de toate felurile. Mai exista insa si alte boli periculoase care par a fi ceva destul de obisnuit in ziua de astazi si anume obezitatea, bolile cardiovasculare, bolile de inima si hepatice. Solutia la toate acestea care crezi ca este? Alimentele negre, desigur!
 
Este vorba despre antocianine continute de aceste alimente inchise sunt de fapt niste flavonoizi extrem de puternici care reusesc sa protejeze organismul de radicalii liberi, amelioreaza inflamatiile si distrug celulele canceroase. Dar surprizele nu se opresc aici. Alimentele negre contin fibre de calitate, proteine vegetale de calitate superioara si toate mineralele si vitaminele de care are nevoie organismul pentru a functiona la cote maxime. Desigur, putem include si slabirea, dar si mentinerea. Specialistii asigura ca sunt exceptionale si in acest scop. Cu alte cuvinte spus, gasesti tot ce doresti la alimentele negre. Iata niste reguli simple care te feresc de cancer si alte boli!
 
Nu trebuie sa ne crezi pe cuvant, ci trebuie sa testezi urmatoarele alimente ca sa te convingi de rezultate pe propria piele:
 
1.Fasolea neagra
 
Sigur te-ai obisnuit cu fasolea alba pentru ca o gasim peste tot la noi in tara si este destul de consistenta si carnoasa, dar contine ceva calorii chiar daca este absolut delicioasa. Poti inlocui oricand fasolea alba cu cea neagra ce are mai putine calorii si te vei bucura de cei mai importanti nutrienti ai alimentelor negre. Poti cumparea acest tip de fasole la conserva daca nu ai rabdare sa o fierbi. Sa stii ca merge la supe, salate, smoothieuri si tot felul de humusuri.
 
 
 
2.Orezul negru
 
Orezul alb il gasim peste tot si sigur te-ai obisnuit si cu el, dar trebuie sa incerci orezul negru. Este chiar mai sanatos decat cel brun si nu ingrasa deloc, indiferent de combinatiile in care il consumi. Totusi, merge de minune la salate si la pitele mexicane de genul tacos, echiladas sau quesadillas. Poti prepara rapid chiar si o budinca din el.
 
 
3.Usturoi negru
 
Crezi sau nu, exista si usturoi negru si are o aroma si mai deosebita. Contine antioxidanti pretiosi si usturoiul alb, dar cel negru contine o cantitate dubla. Un astfel de aliment poate fi gasit la magazinele asiatice sau magazinele bio. Probabil te intrebi de unde culoarea inchisa, dar se pare ca este vorba de un procedeu special de fermentatie cunoscut in Koreea. 
 
 
4.Chimenul negru
 
Iata ca poti alege si din categoria semintelor. Chiar daca chimenul negru nu are culoarea tipica de seminte, se foloseste in aceleasi scopuri si are acelasi gust minunat. Plus de asta, beneficiile sunt si mai multe gratie culorii inchise.
 
 
5.Lintea neagra
 
Poate nu este atat de populara la noi cum este in tarile orientale, dar te asiguram ca este nemaipomenit de gustoasa si sanatoasa, mai ales daca alei lintea neagra. Spuneam asta pentru ca exista o multime de soiuri si culori de linte, dar nimic nu se compara cu acest tip. Merge la salate, mancaruri emxicane, indiene, supe si mancarica de legume.
 
 
Sa stii ca alimentele negre arata foarte bine in farfurie daca sunt combinate cu alimente colorate. Te poti inspira din bucataria mexicana si te vei convinge ce atractiva este mancarea. Nu uita sa adaugi zi zeama de lamaie si frunze de salata, dar si ierburi aromatice.
 

 

Tags:
alimente inchise la culoare
slabire
insanatosire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare