Stiai ca ciupercile subtiaza talia si coapsele, mai ales daca le alegi pe cele champignon? Putini stiu ca ciupercile sunt adevarate comori pentru sanatate si silueta, motiv pentru care se consuma destul de rar. Noi te sfatuim sa te aprovizionezi de pe acum cu o cantitate mare de ciuperci pe care sa o pastrezi in congelator si sa te bucuri tot timpul anului. O cura cu ciuperci este magnifica! Este greu sa ne gandim ca vei obtine rezultate mai bune cu alt aliment. Partea minunata la consumul de ciuperci este ca sunt hipocalorice si spre deosebire de alte alimente si mancaruri, din ele poti “abuza” fara probleme la orice ora din zi sau noapte. Stim ca aceasta veste te va bucura enorm, motiv pentru care vrem sa afli totul despre ciuperci, mai ales cele marinate!
Apreciem la ciuperci ca sunt adevarate medicamente si nu spunem noi asta, ci medicii si nutritionistii. Sunt acele alimente cheie pe care le putem consuma oricand suntem in pana de idei sau ne dorim o slabire rapida si sanatoasa. In fond, au doar 20 de calorii la 100 de grame si in rest sunt bogate in fibre de calitate, proteine vegetale de calitate, putand inlocui perfect carnea, ouale si lactatele, antioxidanti puternici si fitonutrienti si o multime de vitamine si minerale.
Ciupercile sunt benefice indiferent in forma in care le consumi, dar este de preferat sa se faca doar combinatii sanatoase. Adica sa eviti grasimile, sosurile grase si prea condimentate sau sa le gatesti la tigaie in mult ulei. Nu intamplator propunerea noastra pentru tine astazi este sa consumi ciuperci marinate, dar nu dupa orice reteta, ci dupa una coreeana care da rezultate in doar 24 de ore. Nu se compara deloc cu legumele puse la murat pentru iarna, care necesita mai mult timp pentru marinare.
Un alt avantaj al ciupercilor marinate fata de cele gatite simplu este ca au in compozitie
probiotice. Asta inseamna ca imbunatatesc digestia si stimuleaza tractul intestinal, ajutand organismul sa lupte cu bacteriile si infectiile si chiar cancerul colorectal. Multe persoane nu stiu ca sistemul imunitar este cantonat tocmai in colon, asa ca este necesar sa acordam o atentie deosebita acestuia.
Beneficiile ciupercilor sunt atat de multe incat daca am incepe sa discutam despre fiecare in parte ne-ar trebui zile bune. In mare iti putem spune ca slabirea este usoara si rapida si ca in functie de organism poti topi aproape 1 kilogram la 1-2 zile, vei elimina toxinele, vei normaliza unitatile colesterolului rau si vei tine sub control glicemia. Sunt afectiuni destul de comune in societatea actuala, iar daca putem sa le prevenim sau sa le amelioram cu alimente la indemana, de ce sa nu o facem?
Cum marinam ciupercile peste noapte?
La prima vedere pare imposibila marinarea intr-un timp atat de scurt, dar nu si cu reteta ce urmeaza sa fie prezentata. Trebuie sa ne crezi pe cuvant ca reteta coreeana de ciuperci marinate iti va depasi toate asteptarile si nu se compara deloc cu clasicele muraturi. Ingredientele necesare:
- 1-2 kilograme de ciuperci champignon (merge orice soi de ciuperci, dar credem ca cele champignon se gasesc mai usor si au preturi accesibile) – poti mari cantitatea daca vrei o cura lunga cu ciuperci
- 6-7 catei de usturoi
- 1-2 cepe rosii
- 100 ml de ulei de masline
- 40 ml de otet de 9%
- 2 legaturi de patrunjel proaspat tocat - n-ai idee cat ajuta la slabit
- 1 legatura de marar proaspat tocat
- Zeama de la o lamaie sau lime
- 2-3 linguri de seminte de susan
- Coriandru macinat – adauga la ochi
- Sare si piper dupa gust
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Dupa cum se poate observa, ingredientele nu iti vor da batai de cap si sa stii ca nici pasii de preparare:
1.Ciupercile spalate bine se adauga intr-un vas usor inalt la fiert, la foc mediu. Apa trebuie sa le acopere ca se patrunda bine si lasa 15 minute.
2.Ciupercile se scurg de apa si asteapta sa se raceasca neaparat.
3.Pregateste restul ingredientelor (spalare, curatare, taiere marunta).
4.Ai nevoie de borcane inalte si mari de sticla pe care sa le inchizi bine ermetic. Cand ciupercile se racesc se adauga in borcane cat si restul ingredientelor. Amesteca bine tot ce este in borcane ca se imbine aromele.
5.Borcanele se lasa in frigider 24 de ore si nu mai putin.
Ciupercile marinate se servesc ca atare cu patrunjel proaspat, in salate sau ca garnitura langa carne slaba.