Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu ravneasca din cand in cand la ceva dulce, dar unii se gandesc si de 3 ori inainte de a consuma ceva. Este valabil pentru cei care tin diete stricte, dar nici cei la mentinere nu sunt mai norocosi. Pe piata exista tot felul de rontaieli si dulciuri, dar din pacate sunt pline de zahar rafinat, coloranti, chimical si cine stie ce alte substante daunatoare. In plus, sunt considerate bombe calorice ce aduc o multime de probleme de sanatate.
Ar mai exista si varianta de a prepara acasa deserturi sanatoase, dar majoritatea necesita coacere sau inghetare. Este adevarat ca sunt foarte sanatoase, dar pentru a te bucura de ele trebuie sa ai timp ca sa gatesti si rabdare. Ne-am gandit la o solutie ca sa ai in fiecare in casa dulciuri si vrem sa-ti propunem mingiutele vegane din sfecla rosie, ce nu necesita coacere si nici inghetare si culmea, sunt deosebit de gustoase.
Pare imposibil sa prepari mingiute asemanatoare cu cele Raffaelo din sfecla rosie chiar daca este vorba de o leguma? Ei bine, in ziua de astazi exista alternativa sanatoasa la orice si orice este posibil. Sa nu uitam ca sfecla rosie este dulce, frumos colorata si contine ingrediente active care te vor ajuta sa obtii cele mai deosebite deserturi sanatoase.
Avantajele nu se opresc aici. Sfecla rosie este una dintre legumele care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra si asta pentru ca are in compozitie toti nutrientii necesari organismului si te ajuta sa inlocuiesti si carnea daca vrei. Atat de consistenta si sanatoasa este! Contine antioxidanti puternici, vitamine, minerale, fibre, proteine vegetale de calitate si fitonutrieni. Faptul ca mingiutele vegane nu necesita coacere, nutrientii pretiosi nu vor fi alterati si te vei putea bucura din plin de ei. Aceasta legume este geniale in procesul de slabire si imbunatatirea starii generale de sanatate indiferent in ce forma ai consuma-o (coapta, la grill, suc, supa, salata sau pudra pulbere).
Insa sfecla rosie nu este singurul ingredient care fac din aceste mingiute vegane cele mai minunate pe care le-ai gustat vreodata. Mai sunt cateva ingrediente sanatate care inlocuiesc zaharul rafinat, frisca, aluatul si colorantii artificiali.
Slabirea cu aceste mingiute este posibila si asta gratie numarului mult prea mic de calorii pe care nici nu are rost sa-l mentionam. Ar mai fi si nutrientii importani pentru organism care accelereaza metabolismul si accelereaza pierderea caloriilor, imbunatatesc digestia si curata corpul de toxine si desi este vorba de un desert, chiar nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la ingrasare. Poti consuma cate miniute vrei in orice moment al zilei, dar te asigur ca nu va fi nevoie sa consumi mai mult de 3-4 la o masa si asta pentur ca sunt destul de consistente.
Care sunt ingredientele pentru mingiutele din sfecla rosie?
Cu siguranta nu te-ai fi gandit la o reserta de desert asa ingenioasa. Practic, in 15 minute vei obtine cel mai delicios si sanatos desert de care se poate bucura toata familia, indiferent ca unii sunt la dieta sau nu. Desigur, pentur slabire va trebui sa inluzi regulat in regimul rau alimentar. Iata ce ingrediente iti trebuie:
- 1 cana de curmale – se tin la inmuiata 30 de minute in apa calda inainte de preparare
- 4-5 linguri de seminte de canepa decorticate - afla beneficiile la slabire si sanatate
- Jumatate de cana de fulgi de migdale
- Jumatate de cana de merisoare deshidratate
- 1 lingura de esenta de vanilie sau rom – depinde ce-ti place
- Jumatate de cana de unt de floarea-soarelui sau alune de padure sau chiar unt de arahide – gasetsi de cumparat in supermarketuri
- 1 lingura de miere de albine bio
- Jumatate de cana de fulgi maruntiti de cocos – pentru décor
- 2-3 linguri de pudra de sfecla rosie - o gasetsi in plafare sau magazinele bio, poate chiar si supermarketuri
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Iata cum se pregatesc mingiutele din sfecla:
1.Lasa curmalele din timp la inmuiat ca sa fie moi deja cand te apuci de pregatit si astfel sa le poti faramita la blender ca sa obtii o pasta cremoasa. Adauga peste ea si restul ingredientelor si mixeaza.
2.Vei incepe sa formezi mingiute cat nuca de mari din aluatul obtinut, pe care le vei trece prin pudra de sfecla rosie si apoi prin fulgii de ovaz.
3.Se lasa pe un platou ca sa se intareasca si sa se imbine aromele. Se pastreaza la frigider zile bune.