Slabirea cu orez din conopida - se prepara simplu si rapid acasa

Secrete 16.07.2018 dietetik
Orezul este un aliment de baza pentru multe persoane de pe glob si asta pentru ca are un pret accesibil si este destul de consistent. Din pacate, nu este ideal pentru persoanele care acorda o grija deosebita siluetei pentru ca are ceva calorii si nu face parte din categoria carbohidratilor buni. Trebuei sa recunoastem insa ca pe cat de multe probleme ne pune la pregatire orezul fiert este deosebit de gustos si satios si poate fi consumat in multe moduri. Nu este de mirare ca unii renunta cu greu la el. Noi am gasit o alternativa mult mai sanatoasa si cu adevarat deosebita, care iti aduce numai avantaje. Orezul clasic consumat rar nu afecteaza silueta insa.
 
Alternativa se refera la orezul din conopida. Stiu, pare o prostie la prima vedere, dar este un secret al celor mai mari bucatari din lume. Pacat ca nu am descoperit aceasta metoda inedita mai devreme. Daca stii cum sa pregatesti corect conopida nu vei sesiza diferenta fata de orez. Pana si gustul se aseamana si are aceeasi consistenta. 
 
Nu te mai tin in suspans si iti voi spune ca ai nevoie doar de o capatana mare de conopida cruda si un blender sau un aparat special ca sa faramitezi legumele taiate bucati mici. Se va faramita conopida ca un miez de paine si nu ca o pasta cum este in cazul smoothieurilor fresh din fructe si legume. Chiar daca exista si varianta de a da conopida cruda prin razatoare, tot vor iesi niste bucati mai mari si nu ar mai semana cu orezul. Conopida maruntita vei putea sa o folosesti in diverse combinatii exact asa cum procedezi cu orezul. Iata niste feluri de mancare care sa te inspire:
 

1.Salata din piept de pui, ou si orez din conopida cu susan

 
Ingredientele necesare:
 
  • 1 piept de pui taiat cuburi
  • 2 cani de mazare si morcovi maruntiti
  • 2 linguri de sos de soia bio
  • 2 linguri de piept negru macinat
  • 1 capatana de conopida maruntita precum orezul
  • 3 oua
  • 2 linguri de seminte de susan

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Se presupune ca ai maruntit deja conopida. Asteapta putin pana sa o utilizezi. Ai nevoie de o tigaie acum in care sa gatesti pieptul de pui, cand este gata adaugi mazarea, morcovul si piperul, apoi adaugi si conopida si incearca sa faci loc ca un cerc in mijlocul tigaii ca sa faci adaugi 3 galbenusuri de ou batute spuma. Asteapta sa se faca scrob in mijloc si amesteca bine toate ingredientele. La urma se adauga susanul.
 
 
 

2.Carne de vita macra cu broccoli si orez de conopida

 
Ingredientele necesare:
 
  • 1 caserola sau jumatate de caserola de macra de vita – faramitata 
  • 2 cani de broccoli maruntiti - afla ce combinatii mai poti face cu broccoli pentru slabire
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de piper negru macinat
  • 2 linguri de sos de soia bio
  • 2 linguri de zahar brun macinat
  • 1 capatana de conopida maruntita
 
Pune in tigaie carnea si asteapta sa se gateasca bine, apoi adauga pe rand restul ingredientelor si condimenteaza. Va iesi un fel de tocanita.
 
 

3.Orez in stil mexican – varianta vegetariana

 

Nu vom folosi carne de aceasta data, dar nu vom renunta la oua. Ingredientele necesare sunt:
 
  • Jumatate de ceapa alba sau rosie taiata marunt
  • 3 ardei grasi rosii maruntiti (3 culori diferite si anume rosu, verde si galben)
  • 1 cana de ciuperci champignon maruntite
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 1 capatana de conopida maruntita
  • 3 oua batute spuma
 
Adauga in tigaie in parti diferite ceapa, ardeiul gras, iar ciupercile in centru si asteapta sa se intrepatrunda aromele. Adauga apoi orezul din conopida si apoi fa un cerc in mijlocul tigaii ca sa pui galbenusurile spuma exact ca la primul fel de mancare. Cand se fac ouale scrob se amesteca bine toate ingredientele.
 
 

4.Carne de porc cu usturoi si orez din conopida

 

Ingredientele necesare:
 
  • 2 cani de carne de porc macra – maruntita sau taiata bucatele mici
  • 4 linguri de usturoi pudra sau catei maruntiti
  • Jumatate de ceapa maruntita
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingura de piper
  • 2 linguri de sos de soia bio
  • 2 linguri de miere de albine bio
  • 1 capatana de conopida maruntita
  • 3 oua batute spuma

 
Ai nevoie de o tigaie in care sa gatesti mai intai carnea macra de porc, dupa care adaugi pe rand ingredientele. Cand este aproape gata puna spuma de oua in mijlocul tigaii in cerc si asteapta sa se faca scrob, apoi amesteca totul.
 
 

 

Tags:
orez
slabirea cu orez
conopida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare