Slabirea de toamna cu legume marinate peste noapte

La prima vedere, poate parea o dieta banala, dar nu este deloc asa. O cura cu legume marinate este binevenita toamna si asta pentru ca este bogata in probiotice, necesare pentru buna functionare a sistemului digestiv si intarirea imunitatii. Putini stiu insa ca sistemul imunitar se afla chiar la nivelul colonului si prin urmare alimentatia este foarte importanta in sezonul rece daca nu vrei sa te confrunti cu raceala, gripa si tot felul de infectii. De mentionat este faptul ca legumele marinate peste noapte nu se confunda cu legumele murate in cateva saptamani sau mai bine zis clasicele muraturi care sunt nelipsite de pe masa in zilele cu temperaturi scazute. Legumele marinate nu-si pierd nutientii prin procesul de marinare, necesita un timp de 24 de ore pentru pregatire si isi cresc proprietatile nutritive peste noapte. O astfel de dieta te ajuta sa scapi de cateva kilograme bune in mai putin de 2 saptamani si este destul de versatila. In cadrul acestui articol vei descoperi cum se face corect marinarea peste noapte, dar vei descoperi si cele mai bune combinatii de legume pentru slabire si detox.
 
In principiu, putem marina peste noapte orice tip de leguma si vei observa ca legumele nu-si pierd culoarea cum este in cazul clasicelor muraturi. Mai mult decat atat, ele rezista mult in borcane inchise bine ermetic, dar se recomanda totusi sa fie consumate in 2-3 zile maxim cand sunt inca proaspete. In timp, isi vor mai pierde din nutrienti.
 
 
Marinarea legumelor se face in stil asiatic. Stie toata lumea deja cat este de “colorata” si versatila bucataria asiatica si vei descoperi ca legumele pot avea un gust si mai bun fata de cel cu care te-ai obisnuit deja.
 
Legumele se taie rondele de regula, dar elementul principal ar fi marinada preparata. Ai nevoie de un blender in care sa o prepari si poti folosi ingrediente precum:
 
3-4 legaturi de patrunjel
2 legaturi de marar
1 legatura de leustean
Zeama de la o lamaie
2-3 linguri de ulei de masline
4 linguri de otet balsamic sau de mere
Sare si piper dupa gust
Oregano
Busuioc
Rozmarin
6-7 catei de usturoi
Putina apa simpla si rece – pentru un amestec lichid
 
Iata ca spre deosebire de muraturile clasice, nu avem nevoie de apa fierbinte, ci rece, iar marinada trebuie sa contina cat mai multe mirodenii si ierburi aromatice.
 
 

Idei de mancaruri pe baza de legume marinate peste noapte

 

1.Frigaruie de legume marinate in stil mediteranean

 
Ai nevoie cate putin din fiecare ingredient:
 
Ciuperci champignon
Ardei gras rosu
1 ceapa rosie mare
1 ardei iute fara samburi
Rosii cherry
Dovlecei
Ardei gras galben sau verde
 
Dressing:
 
Zeama de la o lamaie
70 ml de ulei de masline
Sare si piper dupa gust
Cateva frunze de busuioc
1 lingurita de fulgi de chilli
1 lingurita de oregano uscat
2-3 catei de usturoi
 
Marinada se prepara la blender, iar frigaruiele se tin jumatate de ora in ea pana a fi gatite cateva minute pe grill sau gratar.
 
 

2.Tocanita de ciuperci marinate 

 
Ai nevoie de:
 
Ciuperci champignon – cate vrei
5-6 catei de usturoi
1 ceapa galbena medie
1 legatura de ceapa verde
1 legatura de patrunjel
Cimbru
Oregano
Coriandru
4 linguri de ulei de masline
4 linguri de otet balsamic
2 linguri de otet de mere
1 lingurita de zahar
Sare si piper dupa gust
 
Caleste ceapa si usturoiul 2-3 minute in ulei de masline si apoi adauga ciupercile si gateste-le 6-7 minute. Pune ciupercile intr-un bol si apoi in tigaie, adauga ulei de masline, zahar, condimentele si mirodeniile si lasa pe foc 2 minute. Adauga amestecul obtinut peste ciuperci, lasa-le la racit si apoi tine-le la frigider peste noapte.
 
 

3.Salata detox de morcovi

 
Este o salata foarte racoritoare. Ai nevoie de:
 
6-7 morcovi – se taie rondele subtiri
1 ceapa galbena medie
1 ceapa rosie medie
1 ardei iute fara samburi
Zeama de la o lamaie
3-4 linguri de ulei de masline
4-5 linguri de otet de mere
2-3 linguri de otet balsamic
Sare si piper dupa gust
Putin patrunjel
 
Adauga intr-un bol toate ingredientele si tine salata peste noapte la marinat. Vezi aici 13 salate de morcovi pentru slabire!
 
 

4.Salata marinata consistenta – cu mix de ingrediente sanatoase

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Poti alege:
 
Rondele de rosii marinate
3 linguri de branzica de vaci sau halloumi
Ceapa rosie
1 legatura de patrunjel
3-4 linguri de ulei de masline
4 linguri de otet de mere
2-3 linguri de otet balsamic
Sare si piper
Zeama de la o lamaie
Busuioc
 
Consuma aceste legume la fiecara masa principala!
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:
slabirea de toamna
legume marinate
legume marinate peste noapte
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare