Daca te-ai saturat de clasica omleta, care ingrasa si poate fi destul de grea la stomac pentru multe persoane, iti sugeram o omleta vegetariana 100%, ce nu contine deloc oua, dar are in schimb ca ingredient de baza - fulgii de ovaz. In cazul in care vrei sa cresti gradul de satietate poti folosi 2 oua. Pare imposibila o astfel de omleta? Te vei convinge ca nu si ca este absolut delicioasa. Reteta pe care o vei descoperi astazi este inspirata din dieta indiana vegetariana, care este recunoscuta in lume pentru rezultatele exceptionale in ceea ce inseamna procesul de slabire. Dar nu trebuie sa laudam prea mult reteta, ci ramane sa descoperi pe propria piele beneficiile.
In mod normal nimeni nu se poate gandi la o omleta fara oua, dar sa nu uitam ca regimul alimentar vegetarian a evoluat atat de mult si inca este in continua schimbare astfel incat se poate gasi alternativa vegetariana la absolut orice fel de mancare sau aliment.
Avantajul la o omleta vegetariana este ca nu vei mai avea probleme cu stomacul, digestia va fi accelerata in loc sa fie incetinita, vei avea energie si un aport ridicat de nutienti pretiosi pentru organism. Nu mai mentionam si faptul ca este gata in doar 1-2 minute. In sfarsit o omleta care iti poate iesi perfect fara sa ai experienta in bucatarie.
Ce ingrediente sa folosim la omleta vegetariana?
Este o reteta practica si destul de versatila, asadar te poti juca cum vrei cu ingredientele numai sa ai grija sa le folosesti pe cele cheie pentru a inchega ingredientele. Iata ce-ti trebuie:
- 4-5 linguri mari de fulgi de ovaz – ingredient de baza
- 1 cana lapte vegetal la alegere (lapte de cocos, lapte de migdale, lapte din seminte de canepa, etc.) – ingredient de baza
- In loc de 2-3 oua vei folosi jumatate de cana de apa sau poate mai putin daca este cazul
- 1 lingura de fulgi de chilli
- Jumatate de ceapa rosie taiata marunt
- 1 ardei iute fara samburi taiat marunt
- 5-6 rosii cherry taiate pe jumatate sau marunt – merg si rosiile medii taiate marunt
- 1-2 legaturi de patrunjel proaspat tocat, dar merge si uscat
- Marar
- Rozmarin
- Oregano
- Jumatate de lingura de sare kosher sau sare de Himalaya
- 2-3 ridichi taiate marunt sau rondele
- 2-3 linguri de porumb la conserva
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 ardei gras, mare si rosu taiat marunt
- 1 morcov taiat marunt
- 1 lingura de piper macinat
- 1 lingura de condiment curry
- 1 legatura de ceapa verde taiata marunt – daca ai
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ai nevoie de un bol de sticla suficient de larg in care sa amesteci bine toate ingredintele, dupa care ai nevoie de o tigaie neaderenta pe care sa o ungi cu putin ulei de masline si adaugi compozitia. Ai grija sa cuprinda tot fundul. Se rumeneste 2-3 minute pe fiecare parte.
Se serveste cu verdeata,
sosuri light, legume marinate, legume la grill, salate de verdeturi. Poti consuma aceasta omleta ca masa principala, dar si ca gustare, iar partea minunata este ca rezista in frigider si 2-3 zile si o poti lua cu tine la locul de munca daca o pastrezi in caserole inchise bine ermetic si o stropesti deseori cu zeama de lime sau lamaie.
Se poate spune ca omleta aceatsa seamana cu un tort sau o prajitura. Atat de inedita este! In cazul in care vrei varianta cu galbenusuri de ou batute spuma, adauga in bol in loc de apa spuma obtinuta si adauga amestecul in tigaie. Tot va fi o omleta diferita si asta pentru ca nu vei renunta la fulgii de ovaz. In sepcial cei care isi doresc o ingrasare sanatoasa prin sculptarea masei musculare pot folosi oua.
Chiar daca legumele si verdeturile sunt bune la slabire si mentinere, afla ca fulgii de ovaz sunt cunoscuti ca fiind adevarate pastile de slabit. Sunt printre putine ingrediente care iti imbunatatesc digestia imediat gratie fibrelor de calitate, stimuleaza tractul intestinal pentru eliminarea toxinelor, vei tine la distanta cancerele digestive, dar sa stii ca vei regla si unitatile de colesterol si cantitatea de zahar din sange. Acestea fiind spuse, vei putea preveni si diabetul si bolile cardiovasculare, cunoscute ca fiind unele dintre cele mai comune si temute boli ale societatii.