Slabirea prin eliminarea surplusului de apa din corp

Afectiuni 17.12.2018 dietetik
Sigur nu ai mai auzit de acest gen slabire si asta pentru ca nu prea se vorbeste despre ea, cu toate ca o intalnim la dietele mult prea restrictive. Este vorba de acele diete de scurta durata care promit o slabire de 4-5 kilograme pe saptamana si poate chiar mai mult in functie de organism. Realitatea este ca nu este vorba de o slabire in grasime, ci doar in retentia de apa. De asta cantarul poate arata dupa o saptamana o slabire uimitoare. Nu intamplator si exista atatea sceptici care nu cred ca este posibila o slabire asa uimitoare si asta pentru ca maximul pe care il poti da jos intr-o saptamana in ceea ce priveste grasimea este de 1,5 – 2 kilograme. Cu alte cuvinte spus, intr-o luna poti scapa cam de 5-6 kilograme de grasime.
 
Ca sa intelegi mai bine acest concept de slabire prin eliminarea apei sa ne gandim la femeile care au nascut de putin timp si care pot slabi ca prin magie si 7 kilograme intr-o saptamana. In fond, ele scapa doar de surplusul de apa si apoi de surplusul de kilograme. Este stiut faptul ca in timpul sarcinii orice femeie tinde sa acumuleze apa in tesuturi, avand impresia ca se simt “grele si umflate”. Sunt aspecte perfect normale, avand in vedere multele schimbari hormonale prin care trec de-a lungul sarcinii.
 
Un alt exemplu de luat in seama este slabirea rapida a persoanelor cu peste 20-30 de kilograme in plus. Studiile arata ca daca incep o cura de slabire vor pierde foarte multe kilograme chiar din primele 2 saptamani si asta pentru ca este vorba tot de apa, dupa care greutatea stagneaza un timp si ajung sa piarda mai putine kilograme pe saptamana asa cum este si normal.
 
Retentia de apa se poate acumula din multe motive, respectiv dezechilibrele hormonale, stres, o proasta circulatie a sangelui, statul prea mult in picioare, consumul de multe alimente bogate in sare si nu numai. Pentru a contracara aceste neplaceri trebuie sa ai mare grija la alimentatia zilnica si anume sa reduci consumul de sare sau sodiu si sa te axezi pe multe alimente bogate in potasiu si multe alte vitamine, minerale si antioxidanti puternici. Asta inseamna cat mai multe legume crude, fructe, verdeturi si supe lichide light.
 
 
Acestea fiind spuse, slabirea in surplusul de apa exista si este folositoare in sensul ca te ajuta sa te simti mai usor, scapi de surplusul de kilograme inainte de a purta costumul de baie sau rochia preferata pentru un eveniment anume si tot asa. Oricand este de dorit o asemenea slabire, pentru ca este cea mai la indemana optiune a persoanelor care vor o slabire mica si rapida. Poti apela asadar la diete scurte si cu rezultate rapide.
 
 

Cum poti stimula pierderea surplusului de apa?

 
Multe persoane au nevoie sa stie acest aspect, mai ales femeile si asta pentru ca ele se confrunta cel mai des cu oscilatiile de greutate din cauza hormonilor care oscileaza. Sigur ti s-a intamplat de multe ori sa-ti ramana urme de la bretele de la sandale, de la blugii prea stramti sau sa ajungi seara acasa de la munca cu picioarele umflate si dureroase.
 
Din pacate, retentia ne urmareste oricand, asa ca trebuie sa nu facem excese si sa avem grija in permanenta la ce mancam si la cat de sedentari suntem. Putina miscare iti va pune sangele in miscare si vei scapa garantat de retentie, dar poti apela si la masaj acasa cu o crema pe baza de cofeina, ardei iute, ulei esential de lamaie sau grapefruit si asa mai departe.
 
 
Nimeni nu se simte confortabil cu retentie, mai ales femeile care ravnesc la un abdomen plat mereu. Retentia iti poate da impresia ca esti balonata si ti se va parea ca nici o bluza nu ti se potriveste. Pentru asta poti consuma urmatoarele:
 
1.Cat mai multe smoothieuri fresh din legume, verdeturi, seminte si fructe – axeaza-te mai ales pe cele de culoare verde pentru ca sunt bogate in si mai multi nutrienti. Iata mese cu legume pentru o luna!
 
2.Consuma multe lichide pe zi. Este de ajuns sa consumi cate un pahar cu lichide din 2 in 2 ore. Poti incerca apa aromatizata care este destul de baubila.
 
 
3.Fa exercitii fitness timp de 3-5 minute pe zi la tine acasa.
 
4.Nu uita de masajul zilnic de 20 de minute cu ajutorul mainilor sau aparate speciale.
 

 

Tags:
slabirea
eliminarea surplusului de apa din corp
apa din corp
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Marga
    1. Marga 04.01.2019 14:01

    E foarte greu sa scapi de kilogramele pe care le ai in plus daca respecti dieta si daca mai faci si sport.

  • Rares
    2. Rares 04.03.2019 11:12

    Eu pentru slabit iau triapidix.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare