Smoothie verde, ideal pentru detoxifiere

Daca nu iti place sa tii o cura de detoxifiere, care, de obicei, te obliga sa renunti la multe alimente, te poti descurca si cu smoothie verde, o bautura ideala pentru curatarea organismului de toxine.

De ce este bun smoothie verde pentru detoxifiere?

Acest tip de bautura contine clorofila, un antioxidant foarte puternic care incurajeaza celulele sa elimine toxinele, plus multe fibre, care ajuta colonul sa se curete, acesta fiind de fapt unul dintre cele mai importante aspecte ale detoxifierii.

Cum te poti detoxifia cu smoothie verde?

1. Pentru o detoxifiere de efect este important sa bei 2 asemenea bauturi pe zi, dimineata si seara. Incearca sa bei aceste bauturi in loc de mic dejun si cina, ele sunt bogate in fibre si te vor ajuta sa iti tii foamea in frau. Cum se prepara smoothie verde? Simplu. Arunca in blender ce verdeturi si fructe iti plac si gata. Poti adauga putina miere pentru indulcire.

2. Prepara bauturile din 60% fructe si 40% verdeturi, in felul asta o sa te mentii motivat(a) pe toata perioada detoxifierii.

3. Pentru prepararea smoothie-urilor ai o paleta variata de ingrediente: spanac, broccoli, telina, castraveti, menta, lime, ghimbir, mar verde, avocado, kiwi, varza kale si tot felul de verdeturi, toate foarte bune pentru curatarea organismului de toxine. O reteta de smoothie verde gasesti aici.



4. Daca nu mai suporti acest tip de smoothie, pune in blender 3 sferturi fructe si un sfert verdeturi, in acest fel o sa rezisti cateva saptamani. Pentru imbunatatirea gustului poti adauga lapte de cocos, fructe de padure, citrice, lapte de soia sau iaurt.

5. Tine aceasta cura de detoxifiere cel putin 3 saptamani. Experimenteaza cu tot felul de verdeturi, rau n-au cum sa iti faca si nu o sa te plictisesti prea repede de un gust. Se spune ca dureaza trei saptamani sa iti schimbi un gust si doua luni sa iti schimbi o obisnuinta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Tags:
detoxifiere fara cura
detoxifiere cu smoothie verde
detoxifiere suc
cura detoxifiere
dieta detoxifiere
detoxifiere organism
eliminare toxine
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare