Snitele fragede si pufoase din legume - ideale in orice cura de slabire si se prepara mai repede

Secrete 03.07.2018 dietetik
Te gandesti mereu cu pofta la niste snitele pufoase si fragede din piept de pui sau de curcan? Daca da inseamna ca stii deja ca nu se afla tocmai in topul mancarurilor pentru cei care tin cure stricte de slabire. Sa nu uitam ca la snitele pufoase si crocante se foloseste faina, ou, pesmet sau chiar fulgi de porumb ca sa semene cu cei de la fast food. Noi iti propunem o alternativa sanatoasa si anume snitelele din legume
 
La umplutura vom folosi leguma preferata sau un mix din mai multe legume, faina si oua ca sa legam ingredientele pentru ca altfel nu se poate, dar si fulgi de ovaz sau de porumb pentru o textura crocanta. 
 
1.Snitele din dovlecei sau zucchini
 
In aceasta perioada gasim din plin dovlecei si au un pret destul de accesibil. Sunt foarte versatili si au avantajul ca pot fi consumati atat cruzi cat si gatiti. Pentru a prepara niste snitele delicioase si light depinde de tine daca alegi sa folosesti dovlecel gatit la abur sau la grill sau daca il preferi crud. Noi te sfatuim totusi sa alegi varianta cruda ca sa dai organismului toti nutrientii necesari. Iata ce ingrediente trebuie sa folosesti exact:
 
  • 2-3 dovlecei – depinde cat de multe snitele vrei sa faci
  • 2 oua
  • 1 mana de ceapa verde tocata
  • 1 mana de marar
  • 3-4 linguri de faina integrala (exista multe tipuri de faina sanatoasa din care poti alege)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 praf de copt – optional
 
Dovleceii se dau prin razatoare si se lasa la scurs intr-un bol. Intre timp toaca restul verdeturilor, iar peste ele pune faina si ouale. Scurge dovleceii foarte bine si amesteca compozitia. Formeaza niste mingiute si da-le forma de snitele. Se gatesc la tigaie neadereneta cate 2-3 minute pe fiecare parte in ulei de masline.
 
 
 
2.Snitele din castraveti
 
Vei avea nevoie de 3-4 castraveti in coaja in loc de dovlecei (reteta anterioara) si alte ingrediente precum:
 
  • 1 capatana de usturoi tocat
  • 1 morcov tocat
  • 1 telina tocata
  • O mana de patrunjel tocat
  • Sare si piper dupa gust
  • 3-4 linguri de faina integrala
  • 2 oua
 
Se procedeaza ca si in cazul snitelelor din dovlecei si gateste doar in ulei de masline. Daca vrei o textura crocanta da snitele prin fulgi de ovaz sau de porumb, iar la final se servesc cu sos tzatziki.
 
 
 
3.Snitele din soia bio
Uita de clasicele snitele de soia pline de chimicale din magazine. Acelea sunt pline de hormoni si diverse substante nocive. Sfatul nostru este sa cumperi tofu sau soia boabe si sa le hidratezi ca sa-ti fie usor sa le sfarami. Ai nevoie de:
 
  • 2 cani de tofu sau soia boabe – hidratate in apa (cand sunt moi inseamna ca sunt gata pentru gatit)
  • O mana de ceapa verde tocata
  • 1 morcov tocat
  • 2 oua
  • 3-4 linguri de faina integrala
  • Condimente
  • O mana de marar tocat
 
Soia bio se faramiteaza si se amesteca cu restul ingredientelor ca si la snitelele din dovlecei sau din castraveti. Se consuma cu sos salsa caliente.
 
 
4.Snitele din ciuperci
 
Daca ti-e dor de carne si vrei ceva consistent, iti sugeram snitelele din ciuperci. Ai nevoie de:
 
  • 1-2 conserve de ciuperci fierte (le poti fierbe si tu acasa daca ai ciuperci champignon) – acestea se faramiteaza
  • Cativa fulgi de chilli
  • 1-2 ardei grasi rosii si tocati
  • 1 capatana de usturoi tocat
  • O mana de rosii uscate faramitate (daca ai si vrei ceva deosebit)
  • 3-4 linguri de faina
  • 2 oua
  • Condimente
 
Ciupercile se faramiteaza sub forma de pasta si se amesteca bine cu toate ingredientele. Se serveste cu sos tzatziki sau sos salsa picant.
 
 
5.Snitele din seitan
 
Seitanul inlocuieste foarte bine carnea si nu intamplator se mai numeste si “carnea vegetarienilor”. Chiar are consistenta carnii si se prepara din gluten de grau. Il gasesti de cumparat in magazine. Ai nevoie de o conserva sau un pachet. Mai utilizeaza:
 
  • 3-4 linguri de faina integrala
  • 2 oua
  • Condimente
  • Patrunjel tocat
  • Ardei gras rosu    

Seitanul se faramiteaza bine si se amesteca cu restul ingredientelor. Iata ce sosuri light mai poti prepara!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

6.Snitele din cartofi dulci

 
Ai nevoie de 5-6 cartofi dulci medii pe care sa-i pui la fiert si mai utilizeaza mix de legume tocate la alegere. Nu uita de pesmet, faina si oua. Ai grija sa inhegi bine ingredientele ca sa-ti iasa snitelele.
 
 
7.Snitele din naut
 
 
Prepara celebra pasta din naut numita humus si amestec-o cu ingrediente ca cele mentionate anterior. Formeaza snitelele si prajeste-le. Vor semana cu celebra mancare libaneza falafel.
 

 

Tags:
snitele fragede si pufoase
snitele din legume
cura de slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare