Socata, rasfat de vara

Ingrediente: 4 flori de soc de marime medie, 300 g zahar, cateva felii de lamaie, 3 litri de apa 
 
Mai aveti nevoie si de un borcan de muraturi de 3 litri. Este bine sa culegeti florile de soc din locuri care nu sunt pe marginea drumului. Buchetelele de flori sunt mici si ramificate si aduna foarte usor praful si noxele autoturismelor. Florile se spala in apa rece, intr-o strecuratoare, pentru ca va garantez eu ca vor fi pline de entitati cu multe picioare. Le place si lor mirosul si polenul din belsug. 
 


 
Puneti florile intr-un borcan. Adaugati zahar. Daca credeti ca doriti mai dulce puteti sa mai adaugati ulterior. Optional puteti pune si cateva felii de lamaie dar nu este obligatoriu.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Adaugati apa, acoperiti cu un tifon si lasati-l la soare 2-3 zile. Daca e foarte cald afara si soarele este puternic, sucul poate fi gata si in doua zile. Daca il lasati prea mult sucul va incepe sa fermenteze. Daca arata ca in fotografie, inseamna ca il puteti gusta.  

Daca este gata, parfumat si dulce, il puteti strecura si transfera in sticle care se pastreaza in frigider.  
 

  



 100 ml de suc de soc contine: 38 calorii, 0 g proteine, 0 g lipide, 10 g carbohidrati.

Tips: Sa nu credeti cumva ca daca adaugati mai multe flori de soc sucul va iesi mai bun! Nici vorba! Va spun eu din proprie experienta ca va iesi atat de concentrat incat nu se va putea bea! :P  
 
Va uram racoare :) ! 

Tags:
reteta socata
flori de soc
zahar
lamaie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Aoa
    1. Aoa 25.05.2012 21:07

    Ok, m-ai convins, maine o comit din nou. Am incercat o reteta de pe alt site si am uitat-o cam mult la soare si s-a alcoolizat atat de mult ca am aruncat-o... Maine o execut pe asta :) Merci

  • patratel
    2. patratel 01.06.2012 12:42

    Reteta mea (preluata de la mama si bunica) suna cam asa: 5 flori de soc, 1 kg zahar, 2 lamii, 10 litri apa - intr-un borcan de sticla, evident. Se acopera cu un tifon impaturit in mai multe straturi si se lasa la macerat cam 3-5 zile, in functie de cit este de cald in incaperea respectiva. Se strecoara si se pun in sticle de plastic, care se tin la frigider. Varianta de sampanie mai contine, suplimentar, un virf de cutit de drojdie de bere. Astfel, produsul finit este putin intepator.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare