Soia in cura de slabire

25.04.2013 Dietetik raspunde

Daca eu vreau sa slabesc pot sa consum snitele de soia (doar fierte)?

Buna ziua, puteti desigur consuma snitele din soia, cantitatea de proteine este ridicata si caloriile sunt putine. Soia are si beneficii pentru sanatate, fiind un adjuvant al circulatiei, creste colestrolul bun si ajuta astfel in prevenirea bolilor coronariene. Din pacate, snitelele de soia pe care le gasiti la noi nu sunt intotdeauna de cea mai buna calitate, fiind in curs o controversa pe plan mondial referitor la unele efecte secundare ale soiei.

In primul rand, alergia la soia se poate declansa, avand efecte foarte neplacute, si manifestari greu de asociat cu cauza. Va recomandam sa consumati mai degraba tofu, de la raioanele bio.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In dieta, aceasta va va ajuta sa inlocuiti alimente mai bogate in calorii, in special daca folositi lapte de soia in loc de lapte obisnuit. Evitati insa sosurile de soia, cremvurstii, snitelele si soia pentru gatit, daca nu sunt la raioanele bio. Nu exagerati cu aportul de soia in dieta. Nu uitati, carbohidratii sunt multi, ceea ce a r implica foarte mult exercitiu pentru a-i consuma. Ce nu poate face soia este sa va ajute efectiv la slabit, ci doar pentru a inlocui alte alimente sau pentru a va imbunatati sanatatea generala.

 

 

Tags:
soia
cura de slabire
dieta
tofu
vegetarian
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare