Soia scade tensiunea
Ti se ridica tensiunea cam des sau esti hipertensiv ? Afla ca e momentul sa strecori in meniul zilnic doua alimente utile. Soia scade tensiunea, la fel actioneaza si stafidele.
Nu o spun eu, ci doua studii facute de cercetatorii americani.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Stafidele ajuta persoanele care au tensiune arteriala usor peste limita. Este indicat sa mancati cate un pumn de stafide, de trei ori pe zi, timp de 12 saptamani. Doar asa tensiunea se va mentine stabila pe termen lung. Se pare ca responsabil cu acest echilibru este potasiul.
In plus, stafidele mustesc de antioxidanti.
Cum spuneam, soia scade tensiunea. Este benefica in cazul persoanelor cu probleme destul de grave, mai exact tensiune care trece de 14/9 sau au risc crescut de infarct.
Tratamentul cu lapte de soia, tofu sau boabe de soia este magic datorita izoflavonelor. Cand te gandesti ca un pahar de lapte de soia contine o cantitate enorma, parca iti vine sa bei o cutie de lapte pe zi, nu-i asa ?
Cercetarile au demostrat ca proteinele din soia scad colesterolul "rau", crescand nivelul celui "bun". In plus, soia are excelente proprietati antioxidante. Soia contine o substanta cu proprietati specifice, numita genisteina, care are capacitatea de a creste flexibilitatea vaselor de sange.