Somnul suficient si odihnitor ajuta la salbit

Motivatie 24.02.2016

Cu totii intelegem ca 7-9 ore de somn pe noapte au o importanta cruciala pentru functionarea adecvata a functiilor celulare din moment ce organismul nostru sintetizeaza enzime si proteine esentiale pentru supravietuire. In trecut s-a demonstrat ca somnul ajuta la scaderea incidentei afectiunilor cardiace, a diabetului si a dementei.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cercetatorii canadieni au publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Canadiene rezultatele unui studiu recent ce demonstreaza ca un somn suficient si adecvat este foarte important in procesul de pierdere in greutate alaturi de un plan potrivit de nutritie si exerciti fizice.

Pentru a slabi, pe langa o dieta saraca in calorii si activitate fizica saptamanala, autorii studiului au adus foarte multe probe care arate ca si somnul suficient si odihnitor este de mare ajutor in atingerea obiectivelor tale.
Cercetatorii au demonstrat ca lipsa odihnei te stimuleaza sa consumi mai multa mancare si creste apetitul pentru reglajele hormonale necesare din organism.
 
 
Eforturile pentru a slabi dau rezultate daca dormi intre 7 si 9 ore pe zi
 
 
Foarte multi factori diferiti influenteaza greutatea corporala, inclusiv predispozitia pe care o ai de a administra stresul, depresiile ?i informatiile genetice ale fiecarui individ. Un somn suficient si odihnitor poate imbunatati sau chiar elimina fiecare dintre acesti factori de risc, poate regla activitatea hormonilor Leptina si ghrelina astfel incat sa reduca poftele culinare si sa promoveze un interval de greutate normala.
Autorii studiului nu au furnizat mecanismul exact pentru a explica cum anume un somn adecvat ajuta la scaderea in greutate, insa au demonstrat cum lipsa somnului afecteaza acea parte a creierului care controleaza placerea de a manca. Apoi, oamenii de stiinta au aratat ca gtoti hormonii implicati in formarea foamei si a apetitului sunt influentati de lispa somnului.
 
 

 

 
Tags:
somn
slabire
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare