Cand inviti prieteni in vizita la masa, nu o sa dai niciodata gres cu somonul la cuptor cu ierburi aromate. Este o reteta care pare pretentioasa fara sa fie.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 1 kg de somon;
- o ceasca de iaurt grecesc;
- o ceapa uscata sau 2 cepe verzi;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- 3 rosii tocate marunt;
- o mana de seminte de pin;
- 2 linguri de capere;
- 2 linguri suc de lamaie;
- 2 linguri ulei de masline;
- o mana de menta proaspata, tocata marunt;
- o legatura de patrunjel, tocata marunt;
- putin marar, tocat si el marunt;
- sare si piper dupa gust;
- lamaie pentru servit.
Mod de preparare:
Pasul 1: Incalzeste cuptorul, intinde intr-o tava o folie de aluminiu, apoi peste ea o hartie de copt.
Pasul 2: Pune bucatile de somon pe hartia de copt si toarna peste ele iaurtul.
Pasul 3: Combina ceapa tocata marunt cu usturoiul, menta, mararul, patrunjelul, rosiile, nucile de pin, sucul de lamaie, uleiul de masline, sarea si piperul. Pune acest amestec peste bucatile de somon.
Pasul 4: Lasa somonul la cuptor timp de 30 de minute.
Pofta buna!
Citeste si Paste cu somon afumat.
Sursa reteta si foto: taste.com.au
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves