Somonul este bogat in Omega 3, ceea ce inseamna ca este foarte sanatos pentru inima, asa ca trebuie sa-l consumi cat mai des. Iti dam o reteta usoara, care s-ar putea sa-ti placa mai mult decat tot ce ai mancat pana acum.
Dureaza doar 10 minute sa il pregatesti si inca 15 sa se coaca, iar in timpul asta poti sa pui rapid la fiert si cateva buchetele de broccoli si gata! Ai preparat o cina sanatoasa!
Ingrediente
- 2 bucati de somon
- 1/4 cana de miere
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de otet din vin alb
- 1 lingura de frunze proaspete de cimbru
- sare Kosher si piper proaspat macinat
Incinge cuptorul in timp ce amesteci intr-un bol mierea, usturoiul tocat, uleiul de masline, otetul, cimbrul, sare si piperul.
Pregateste o folie de aluminiu, din care formeaza un fel de farfurioara, peste care asaza bucatile de somon. Toarna apoi amestecul de miere peste somon (acum o sa intelegi de ce te-am pus sa improvizezi o farfurioara) si inchide cat mai bine folia, acoperind pestele.
Baga la cuptor pentru 15 - 20 de minute si serveste imediat atunci cand e gata.