Somon cu sos condimentat

Ingrediente:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

750 g file de somon
150 ml vin alb
Piper proaspat macinat
1 lingura ceapa rosie, tocata marunt
50 g smantana
2 linguri caimac
50 g mustar Dijon
2 linguri miere
3 linguri marar proaspat, tocat marunt
Sucul de la o lamaie stoarsa
2-4 linguri caper

 

Mod de preparare:

 

1. Incalziti cuptorul la 200 de grade.
2. Puneti fileul de somon intreg, intr-o tava. Turnati peste somon vinul si presurati piper proaspat macinat si ceapa tocata marunt.
3. Bagati la cuptor si lasati 15-20 de minute, stropind cu vin din 5 in 5 minute. Nu tineti somonul prea mult la cuptor!
4. Intr-o cratita mica la foc foarte mic amestecati smantana, caimacul, mustarul Dijon, mierea, mararul proaspat si sucul de la o lamaie (aproximativ 2 linguri). Amestecati sosul si lasati pe foc pana cand se incalzeste.
5. Scoateti somonul de la cuptor si aranjati-l pe farfurii de servit. Turnati pe deasupra sosul preparat si presuparti cu capers si serviti!

 

Aceasta reteta este pentru 4 portii. O portie (310 g) contine: 371 calorii, 13.2 g grasime dintre care 4.8 g grasime saturata, 3.9 g grasime mononesaturata si 3.0 g grasime polinesaturata, 120 mg colesterol, 449 mg sodiu, 752 mg potasiu, 13.3 g carbohidrati, 0.8 g fibre, 9.9 g zahar si 41.1 g proteine.

 

Pofta buna!

Tags:
file somon
vin alb
smantana
mustar
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare