Somon cu sos condimentat
Ingrediente:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
750 g file de somon
150 ml vin alb
Piper proaspat macinat
1 lingura ceapa rosie, tocata marunt
50 g smantana
2 linguri caimac
50 g mustar Dijon
2 linguri miere
3 linguri marar proaspat, tocat marunt
Sucul de la o lamaie stoarsa
2-4 linguri caper
Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 200 de grade.
2. Puneti fileul de somon intreg, intr-o tava. Turnati peste somon vinul si presurati piper proaspat macinat si ceapa tocata marunt.
3. Bagati la cuptor si lasati 15-20 de minute, stropind cu vin din 5 in 5 minute. Nu tineti somonul prea mult la cuptor!
4. Intr-o cratita mica la foc foarte mic amestecati smantana, caimacul, mustarul Dijon, mierea, mararul proaspat si sucul de la o lamaie (aproximativ 2 linguri). Amestecati sosul si lasati pe foc pana cand se incalzeste.
5. Scoateti somonul de la cuptor si aranjati-l pe farfurii de servit. Turnati pe deasupra sosul preparat si presuparti cu capers si serviti!
Aceasta reteta este pentru 4 portii. O portie (310 g) contine: 371 calorii, 13.2 g grasime dintre care 4.8 g grasime saturata, 3.9 g grasime mononesaturata si 3.0 g grasime polinesaturata, 120 mg colesterol, 449 mg sodiu, 752 mg potasiu, 13.3 g carbohidrati, 0.8 g fibre, 9.9 g zahar si 41.1 g proteine.
Pofta buna!