Vrei sa prepari mancaruri cat mai bogate in nutrienti? Alege somonul cu spanac, ciuperci si quinoa. Contine acizi grasi Omega-3, proteine din belsug, vitamine si minerale.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 4 bucati de somon;
- 2 linguri de vin alb;
- trei sferturi de cana de quinoa;
- o lingura ulei de masline;
- o jumatate de ceapa tocata;
- 2 catei de usturoi;
- 7 ciuperci tocate;
- spanac;
- sare si piper;
- suc de lamaie (optional).
Mod de preparare:
1. Pune sare si piper pe bucatile de somon, apoi stropeste-le cu vinul alb si pune-le la rumenit pe o parte si pe alta intr-o tigaie. Dupa ce se fac, scoate-le pe o farfurie si ocupa-te de celelalte ingrediente.
2. Spala si toaca toate legumele.
3. Intr-un vas pune quinoa la fiert cu 2 cani de apa si las-o sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj.
4. Pune uleiul de masline intr-o tigaie si dupa ce se incinge adauga ceapa si usturoiul. Lasa-le pentru 2 minute si ai grija sa nu se arda. Adauga ciupercile pentru inca 1-2 minute, apoi spanacul, sare si piper. Dupa ce se inmoaie spanacul, adauga somonul si quinoa si amesteca toata compozitia.
5. Adauga suc de lamaie.
Pofta buna!
Sursa: food.com