Vrei sa prepari mancaruri cat mai bogate in nutrienti? Alege somonul cu spanac, ciuperci si quinoa. Contine acizi grasi Omega-3, proteine din belsug, vitamine si minerale.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 4 bucati de somon;
- 2 linguri de vin alb;
- trei sferturi de cana de quinoa;
- o lingura ulei de masline;
- o jumatate de ceapa tocata;
- 2 catei de usturoi;
- 7 ciuperci tocate;
- spanac;
- sare si piper;
- suc de lamaie (optional).
Mod de preparare:
1. Pune sare si piper pe bucatile de somon, apoi stropeste-le cu vinul alb si pune-le la rumenit pe o parte si pe alta intr-o tigaie. Dupa ce se fac, scoate-le pe o farfurie si ocupa-te de celelalte ingrediente.
2. Spala si toaca toate legumele.
3. Intr-un vas pune quinoa la fiert cu 2 cani de apa si las-o sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj.
4. Pune uleiul de masline intr-o tigaie si dupa ce se incinge adauga ceapa si usturoiul. Lasa-le pentru 2 minute si ai grija sa nu se arda. Adauga ciupercile pentru inca 1-2 minute, apoi spanacul, sare si piper. Dupa ce se inmoaie spanacul, adauga somonul si quinoa si amesteca toata compozitia.
5. Adauga suc de lamaie.
Pofta buna!
Prepara si Paste cu somon afumat.
Sursa: food.com
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves