Somon cu spanac, ciuperci si quinoa

Vrei sa prepari mancaruri cat mai bogate in nutrienti? Alege somonul cu spanac, ciuperci si quinoa. Contine acizi grasi Omega-3, proteine din belsug, vitamine si minerale.
 
Cum se prepara?

Ingrediente:
 
- 4 bucati de somon;
 
- 2 linguri de vin alb;
 
- trei sferturi de cana de quinoa;
 
- o lingura ulei de masline;
 
- o jumatate de ceapa tocata;
 
- 2 catei de usturoi;
 
- 7 ciuperci tocate;
 
- spanac;
 
- sare si piper;
 
- suc de lamaie (optional).
 
 
Mod de preparare:
 
1. Pune sare si piper pe bucatile de somon, apoi stropeste-le cu vinul alb si pune-le la rumenit pe o parte si pe alta intr-o tigaie. Dupa ce se fac, scoate-le pe o farfurie si ocupa-te de celelalte ingrediente.
 
2. Spala si toaca toate legumele.
 
3. Intr-un vas pune quinoa la fiert cu 2 cani de apa si las-o sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj.
 
4. Pune uleiul de masline intr-o tigaie si dupa ce se incinge adauga ceapa si usturoiul. Lasa-le pentru 2 minute si ai grija sa nu se arda. Adauga ciupercile pentru inca 1-2 minute, apoi spanacul, sare si piper. Dupa ce se inmoaie spanacul, adauga somonul si quinoa si amesteca toata compozitia.
 
5. Adauga suc de lamaie.
 
 
Pofta buna!  
 
 
Sursa: food.com
 
 
Tags:
somon
retete somon
somon quinoa
somon spanac
ciuperci
retete somon
retete peste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare