Sos bolognez

Ingrediente:

- ulei vegetal
- o ceapa mica, curatata si taiata subtire
-  50 gr morcovi taiati subtire
-  50 gr telina, taiata subtire
-  3 catei de usturoi zdrobiti
-  jumatate de lingura de oregano
-  jumatate de lingura de  tarhon
-  jumatate de lingura de cimbru
-  jumatate de lingurita de miez de nuca
-  220 gr sos de rosii
-  220 gr rosii taiate
-  50 gr vin alb
-  340 gr legume congelate, taiate
-  sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se pune uleiul vegetal, apoi adaugati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si se inabusesc 5 minute la foc mediu. Adaugati oragano, tarhonul, cimbrul si miezul de nuca si mai lasati 2 minute pe foc.

Se adauga sosul de rosii, rosiile taiate, vinul si legumele congelate, se mai lasa 15 minute la foc mediu si se amesteca din cand in cand; la sfarsit adaugati sare si piper.

Acest sos il puteti servi cu carne sau paste.

Informatii nutritive:  145 calorii,  carbohidrati 18,3 gr, proteine 15,2 gr, grasimi 0,3 gr, sodiu 286 mg.

Pofta buna!

Tags:
morcovi
telina
usturoi
sos de rosii
rosii
legume
ulei
ceapa
oregano
tarhon
vin alb
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare