Sos bolognez
Ingrediente:
- ulei vegetal
- o ceapa mica, curatata si taiata subtire
- 50 gr morcovi taiati subtire
- 50 gr telina, taiata subtire
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- jumatate de lingura de oregano
- jumatate de lingura de tarhon
- jumatate de lingura de cimbru
- jumatate de lingurita de miez de nuca
- 220 gr sos de rosii
- 220 gr rosii taiate
- 50 gr vin alb
- 340 gr legume congelate, taiate
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se pune uleiul vegetal, apoi adaugati ceapa, morcovii, telina, usturoiul si se inabusesc 5 minute la foc mediu. Adaugati oragano, tarhonul, cimbrul si miezul de nuca si mai lasati 2 minute pe foc.
Se adauga sosul de rosii, rosiile taiate, vinul si legumele congelate, se mai lasa 15 minute la foc mediu si se amesteca din cand in cand; la sfarsit adaugati sare si piper.
Acest sos il puteti servi cu carne sau paste.
Informatii nutritive: 145 calorii, carbohidrati 18,3 gr, proteine 15,2 gr, grasimi 0,3 gr, sodiu 286 mg.
Pofta buna!