Spaghete cu sos de rosii

Va plac spaghetele? Va propun o reteta fara carne, dar foarte gustoasa si savuroasa. Este usor de preparat si totul dureaza foarte putin. O putem prepara si in timpul iernii chiar daca nu avem rosii proaspete, din rosii intregi conservate. Ba chiar le recomand pentru ca sunt mai gustoase decat cele de sera, pentru ca ele sunt culese cand sunt coapte natural, in timpul verii.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Ingrediente:

200 g spaghete

4-5 rosii intregi din conserva

2 linguri de ulei de masline extravirgin

Putin ulei de masline aromat cu busuioc

ardei iute proaspat sau uscat

sare si piper dupa gust

1 lingurita de zahar

 

Prima data fierbem spaghetele al dente. De obicei timpul de fierbere specificat pe pachetul de paste este specificat pentru acest lucru. In timpul in care se fierb pastele, pregatim sosul. Decojim rosiile daca nu sunt deja decojite. Le taiem cubulete. Intr-o tigaie adaugam putin ulei, o punem pe foc, iar apoi punem si rosiile.

 

Le fierbem putin, sa se omogenizeze si apoi adaugam sare, piper, zaharul si ardei iute dupa gust. Strecuram pastele si le adaugam peste sos. Stropim cu ulei de masline aromat cu busuioc.

 

100 de g de spaghete cu sos de rosii contin:  312 calorii, 12,5 g proteine,  4 g lipide, 43 g carbohidrati.

 

Pofta buna!

 

 

Tags:
Spaghete cu sos de rosii
rosii
paste
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare