Sparanghel cu sos de portocale

Pentru 4 portii ai nevoie de:

-450 de grame de sparanghel proaspat,

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

-coaja rasa de la o portocala,

-3 linguri cu suc de portocale,

-1 lingura cu zeama de lamaie, ½ de lingurita cu pudra de mustar,

-3 linguri cu ulei de masline virgin, 1 fir de ceapa verde,

-1 legatura mica de sparanghel,

-1 portocala (pentru garnitura),

-sare, piper negru (proaspat macinat).

 

Prima data se pregateste sparanghelul. Acesta se spala si se curata de partile atoase. Apoi, se introduce in dispozitivul de fierbere la aburi. Dupa ce a fiert, se introduce intr-un vas cu gheata sau apa rece pentru a se opri fierberea. In plus, procedand astfel vei avea parte de un sparanghel crocant.

 

 

Dupa aceasta, pune la fiert 150 de ml de apa. In apa clocotita, adauga coaja rasa de portocala. Dupa 3 minute, scoate coaja de portocala si amestec--o cu ingredientele pentru dressing: sarea, piperul, sucul de portocale, sucul de lamaie, uleiul si pudra de mustar.

 

 

Apoi, pune sparanghelul pe o farfurie. Intre timp, desfa portocala in felii, toaca ceapa verde si patrunjelul. Ultimele doua ingrediente se amesteca si se servesc cu sparanghelul, alaturi de feliile de portocala.

 

 

Sa ai pofta!

Tags:
sparanghel
ceapa verde
portocala
sare
piper negru
suc de portocale
zeama de lamaie
pudra mustar
ulei de masline virgin
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare