Sparanghel cu sos olandez

 Ingrediente pentru 4 portii:
-2 kg de sparanghel alb,
-sare, zahar, 20 grame unt

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 Pentru sos:
-125 grame unt, 2 galbenusuri,
-2 linguri cu apa calduta. 1 lingura cu suc de lamaie, sare,
-piper, 50 ml de smantana.

 

Mod de preparare
Se curata sparanghelul incepand de la varf spre radacina. De la 1-2 cm de sub varf se cojeste subtire, iar spre capat se taie o coaja mai groasa. Se indeparteaza capetele mai lemnoase.

 

Se toarna apa intr-un vas mare, se presara zahar, sare, unt si se da in clocot. Se leaga sparanghelul si se fierbe la foc mediu pana cand devine fraged.

 

Untul se topeste intr-o tigaie, se indeparteaza spuma si se lasa untul sa se raceasca. Se pun galbenusurile si apa intr-un vas rotund, ce incape intr-o oala. In oala se pune o cantitate suficienta de apa de asa maniera incat vasul mic sa fie deasupra apei. Se bat galbenusurile pana cand se obtine o crema spumoasa, se aseaza vasul in oala cu apa si se bate in continuare.

 

Se adauga untul putin cate putin, dupa ce masa de galbenus incepe sa se lege se toarna usor. Se amesteca continuu. Se adauga suc de lamaie, sare si piper, apoi smantana batuta si se amesteca totul. Sparanghelul scurs se serveste cu sosul cald si cartofi noi.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 390 Kcal, 11 grame proteine, 33 grame grasimi, 10 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
sparanghel
sos olandez
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare