Sparanghel minunat

Sparanghelul este mai putin consumat in Romania, in primul rand din cauza ca nu este o leguma ieftina ci una de lux, dar si pentru ca gustul de sparanghel este greu de adoptat si placut atunci cand ai crescut cu bucataria bunicii in care nu-si prea gasea locul. Descoperit recent de multi dintre noi, sparanghelul minune devine din ce in ce mai popular, atat datorita rafinamentului pe care il poate oferi unei mese, cat si datorita calitatilor sale curative.

Care sunt cele mai importante beneficii ale sparanghelului?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

- Bogat in vitamina K, sparanghelul are proprietati anticoagulante si este foarte bun in suplimentarea tratamentelor pentru anemie. Regleaza si problemele de legate de menstruatie.

- Imbunatateste sanatatea inimii. Consumati regulat suc de asparagus cu miere, care va va intari muschii inimii. De asemenea imbunatateste sanatatea tractului digestiv si a colonului. Aceleasi calitati il fac sa amelioreze durerile din erioadele de chimioterapie.

- Am vorbit despre faptul ca reduce nivelul de colesterol, consumat in mod regulat, alinand astfel si problemele legate de constipatie.

- Se crede ca sparanghelul actioneaza si asupra creierului, ameliorand simptomele depresiei. Scade tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aparitiei premature a cataractei.

-Sparanghelul creste fertilitatea la femei si cantitatea de lapte pentru cele care alapteaza, ajutand si la refacerea parului si unghiilor dupa sarcina.
- Efectele sale diuretice ajuta, mai ales vara, sa combatem retentia de apa si are proprietati antiinflamatoare mai eficiente decat multe medicamente.
- Este bogat in fosdor, niacina si calciu, in proportii ideale pentru organism.

O leguma minune, sparanghelul este deci benefic pentru foarte multe afectiuni, din cauza actiunii pe care o are asupra corpului nostru. Consumati sparanghel cat mai proaspat!

Stiati ca?

O singura portie de sparanghel pe zi (aproximativ 150 de grame) asigura aproape 70% din necesarul organismului de acid folic? Astfel, sparanghelul este un foarte bun protector impotriva bolilor de inima.

Valoare energetica:  21 calorii  la 100 de grame.

Tip: Daca aveti ocazia sa gasiti sparanghel alb, nu ratati sansa, fiindca este considerat si mai sanatos, si mai gustos decat cel verde, fiindca a fost crescut in pamant, ferit de razele luminii, si are mai multe elemente nutritive.

Tags:
sparanghel
colesterol
lux
calorii
slabire
acid folic
fosfor
calciu
niacina
sarcina
alaptare
dieta
slabire
dperesie
antiinflamator
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ELENA HARBOVANU
    1. ELENA HARBOVANU 24.05.2012 18:00

    EXCELENT ?I G?TIT ?I CRUD !! SUPA DE SPARANGHEL ESTE MINUNAT? !! O SUP?-CREM? CARE SATISFACE ?I CELE MAI RAFINATE GUSTURI !! GARNITUR?,AL?TURI DE BROCOLI,CONOPID?,ESTE IDEAL PENTRU DIET? NATURIST? !!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare