Spirulina - 12 beneficii pentru sanatate

Daca te-a pasionat vreodata slabitul atat de tare incat sa mergi la farmacie sa iei pastile, cu siguranta ti s-au recomandat pastilele cu spirulina, o microalga considerata nu degeaba un superaliment. Acestea se pare ca ajuta la controlarea senzatiei de foame datorita continutului mare de proteine, antioxidanti, vitamine de tip B, inclusiv B12, vitamina E, fier, iod, seleniu, magneziu, zinc, fosfor, potasiu, clorofila si alti acizi esentiali. 

Care sunt cele mai importante beneficii ale spirulinei pentru sanatate?
 
1. Intareste imunitatea
 
Avand in vedere ca este un pachet de antioxidanti, spirulina ajuta la intarirea imunitatii si la prevenirea unor boli grave.
 
2. Este bogata in proteine
 
Daca ai o dieta saraca in proteine, tot ce trebuie sa faci este sa bei din cand in cand cate un smoothie sau suc in care sa adaugi si o lingurita de praf de spirulina.
 
3. Combate anemia
 
Avand in vedere ca este un aliment cu un continut mare de fier, ea este recomandata mai ales persoanelor care au aceasta deficienta.
 
 
4. Ajuta la slabit
 
Stiai ca spirulina contine nutrienti fara calorii, ceea ce o face un excelent aliment pentru cura de slabire? Cel mai bun mod in care o poti consuma pentru a slabi este cu o jumatate de ora inainte de masa. Atentie, ea nu trebuie sa inlocuiasca mesele, ci sa faca parte dintr-o dieta echilibrata.
 
5. Reduce concentratia de grasimi din sange
 
Daca ai ficatul prea gras, spirulina te poate ajuta, ea este foarte buna pentru scaderea concentratiei de grasimi din sange.
 
 
6. Energizeaza organismul
 
Spirulina este extrem de utila pentru a restabili tonusul fizic si psihic in oboseala cronica si surmenaj fizic si psihic si este recomandata mai ales in perioadele de convalescenta.

7. Mentine rinichii sanatosi
 
Superalimentul este un bun protector renal, ajuta la eliminarea substantelor toxice si protejeaza rinichiul impotriva pietrelor sau nisipului.
 
8. Imbunatateste sanatatea inimii
 
Aceasta alga face minuni si in sistemul cardiovascular: stabilizeaza circulatia sangelui, reduce tensiunea arteriala in caz de hipertensiune si reduce nivelul colesterolului rau. 
 
9. Amelioreaza problemele digestive
 
Si cei care au probleme cu stomacul pot gasi o rezolvare intr-un tratament cu spirulina. Dupa 30 de zile, acidul gastric in exces este neutralizat, iar digestia este imbunatatita. 
 
10. Ajuta la detoxifierea organismului
 
Spirulina este un bun aliment si pentru curatarea organismului de toxine, cea mai buna metoda este sa o consumi cu sucurile de verdeturi (spanac, patrunjel).
 
11. Incetineste imbatranirea prematura
 
Daca vrei sa iti prelungesti tineretea, atunci trebuie sa ai in vedere si spirulina, un aliment care ajuta la regenerarea celulara.
 
12. Amelioreaza alergiile
 
Diverse studii au aratat ca persoanele care obisnuiesc sa consume din cand in cand spirulina au reactii alergice mai usoare fata de cele care nu consuma acest aliment.
 
Cum consumi spirulina?
 
Cel mai simplu mod este sa o adaugi din cand in cand in sucuri si smoothie-uri. Ai grija de unde cumperi praful de spirulina, nu toti producatorii trateaza aceste alge la fel si unele au mai putini nutrienti. Deloc de neglijat este si faptul ca multe tipuri de spirulina pot fi contaminate cu mercur si diverse alte substante toxice, asadar verifica daca produsul pe care il cumperi este de calitate.
 
De asemenea, este important de stiut ca nu trebuie sa abuzezi de acest aliment, ci sa-l folosesti din cand in cand pe post de energizant sau in momentele de raceala si gripa cand imunitatea ta e la pamant. Femeile insarcinate si copiii mici ar trebui sa evite acest aliment.
 
Tu ce parere ai de spirulina? Obisnuiesti sa o consumi?
 
 
Sursa foto: well-beingsecrets.com
 
 
Tags:
beneficii spirulina
spirulina fier
spirulina slabit
spirulina proteine
spirulina fier
anemie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare